Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zam Valilik tarafından mahkemeye taşınacak.

Kocaeli Vali Yardımcısı Nihat Kaynar başkanlığında yapılan üçlü koordinasyon toplantısında Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve Kocaeli Ticaret Odası, yapılan zammı doğru bulurken Valilik ize zammın geri çekilmesini istedi. Toplantıda yapılan oylamada 2’ye 1 çoğunlukla zammın geri çekilmemesi istendi. Bunun üzerine Valilik de mahkemeye gitme hakkını kullandı ve 10 gün içinde ekmek zammını mahkemeye taşıyacak.

 ESKİ FİYATA DÖNÜLSÜN

Ekmek zammının uygulanması ile ilgili Valilik bünyesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ticaret Odasının yer aldığı üçlü komisyon Fırıncılar Odası’nın zam kararının geri çekilip çekilmemesini oyladı. Daha önce yapılan anlaşma toplantısında Fırıncılar Odası ekmeğin kilogramını 6 lira 25 kuruşa çekme kararında direndi ve 7 lira 60 kuruştan satmaya devam etti. Fırıncılar Odası ekmek üretim maliyetinin artık fırınlarını döndüremeyecek ve kepenk kapatacak noktaya geldiğini belirterek anlaşma zemininden çekildi. Bunun üzerine son kez üçlü koordinasyon toplantısı yapıldı.

2’YE 1 OYLA TALEP REDDEDİLDİ

Kocaeli  İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya’nın sekreteryalığında ve Vali Yardımcısı Nihat Kaynar’ın başkanlığında yapılan üçlü koordinasyon toplantısına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Necmi Kocaman, Ticaret Odası 9’uncu Komite Meclis üyesi Oktay Alkan katıldı. Toplantıda Valilik zammın geri çekilmesi ve eski fiyat ve gramajda ekmeğin satılmasını istedi. Ancak taraflar bunu kabul etmedi ve oylama yapıldı. Yapılan oylamada 2’ye 1 çoğunlukla zammın geri çekilmemesi istendi.

10 GÜN İÇİNDE MAHKEMEYE GİDİLECEK

 Kocaeli Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin ortak oyları ile zam geri çekilme talebi reddedilirken Valilik de mahkemeye gitme hakkını kullanmaya karar verdi. Toplantının ardından Valilik makamı yasal 10 günlük süreçte mahkemeye başvuracak. Toplantının tutanakları taraflara tebliğ edildikten sonra Asliye Ticaret Mahkemesi'nde zammın geri çekilmesi için dava açılacak.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı