E-POSTA :
WEB : www.karamurselaktifhaber.com



Karamürsel'e Belediye Başkanı Seçerken....

2024 yerel seçimlerine günler kala bir taraftan partilerin aday belirleme süreçleri devam ediyor diğer tarafta vatandaş sandıkta kime neden oy vereyim? sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

Peki, belediye başkanı seçerken nelere dikkat edilmeli? Halka hizmetçi olması gereken belediye başkanı, gerek kişisel gerekse sosyal anlamda ne tür özelliklere sahip olmalı? En önemlisi de Karamürsel halkı nasıl bir belediye başkanı profili hayal ediyor?

Tüm bu sorular sandık seçmenin önüne gelene kadar yanıt bulacak.

Bu konuda ben de naçizane görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerekiyor. Hizmetine talip olduğu kentin, sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalı. Bu konuda yediden yetmişe herkes hem fikirdir diye düşünüyorum.

Her şeyden önce seçilecek olan belediye başkanının o kentin insanı olması gerekir. Belediye başkanı seçilecek şahıs ithal olmamalı. Seçileceği kenti iyi bilmeli hatta o kentte yetişmeli. O kenti karış karış bilmeli hatta o kentin sokaklarında anılar biriktirmiş olmalı. Bir yerin sorunlarını en iyi bilen oranın insanıdır.

Bunun yanında yine Belediye başkanı olacak ya da bu hizmete talip kişi şahıs kucaklayıcı olmalıdır. A Partisine gönül veren de, B partisine gönül veren de sandık başına gittiğinde verdiği oy için sonra beddua etmemeli.

Burada bunlardan daha önemli olan ve olmazsa olmaz özelliği ise büyük problemler çıkacak olan Dürüstlük, Belediye malına sahip çıkması ve Allah’tan korkmasıdır.

Çünkü kul kendisini gözeten bir zatın varlığından haberdar olduğu zaman hiçbir şekilde halkın kendisine hizmet için emanet ettiği emanete ihanet etmez. Gelen paralarda her vatandaşın eşit şekilde hakkı olduğu bilinci ile hakkaniyet içerinde hizmet eder. Enkaz bile devralsa da o enkazı saray yapmalı ve emaneti geri teslim ettiği gün yaşadığı şehrin sokaklarında alnı ak, başı dik yürüyebilmeli.

Belediye Başkanı seçeceğiniz kişi hak hukuk noktasında çok hassas davranmalı. Belediye başkanı seçildiğinde kenti Hz Ömer’in adaleti ile hükmetmeli ve kentte yapılması gerekip de yapılmayan her işten kendisini sorumlu tutmalıdır. Çünkü belediye hizmetleri, doğumdan önce başlar ve ölümden sonraya kadar da devam eder.

Yapılan ideal bir belediye başkanı nasıl olmalı? Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, ankete katılan seçmenlerin %35’i “Dürüst olması”, %30’u “ Çalışkan olması’’ ve %28’i de “Hukukun gücüne inanması’’ özelliklerini ilk üç sırada belirtmiş.

Değerli hemşerilerim, şimdi bu anket sorusuna, sen Karamürsel için nasıl bir cevap veriyorsun? Oy vereceğin adayda aradığın ilk 3 özellik kimde var?

Karamürsel Belediyesini, Karamürsel kentini ve Karamürsel'de yaşayanını emanet edeceğiniz belediye başkanını seçerken gerçek anlamda bir adalet ve hizmet görmek istiyorsan kimi seçtiğine çok dikkat etmelisin.

Kaybeden hiç kimse olmasın, kazanan Karamürsel olsun isteyen Karamürsel'li seçmen, bu seçimlerde siyasi ideolojiden çok, kente ve kent yaşayanına kim hizmet edebilecekse, kim teminat olarak yaptıklarını gösterebilecekse, kendi çevresi yerine en ücra köşede doğan yeni bir bebek ile son nefesini bu memlekette veren vatandaşı düşünebilecekse, bahaneler değil, hizmet üretebilecekse, insanlığı ve adaleti ile adını yıllarca bu memleketin topraklarına altın harflerle yazdırabilecekse kadim şehrimiz Karamürsel'i ona emanet etmek, gelecek nesillere yaşanabilir bir Karamürsel bırakmanın ilk adımı olacaktır.

31 Mart’ta gelecek yeni nesillere nasıl bir Karamürsel bırakmak istiyorsan, şehri kime emanet edeceğini biliyorsun demektir.

Muhabbetle kalın..

Vedat YILMAZ

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı