Derince de bulunan Çakabey ilkokulunda 5 Haziran dünya Çevre Günü sebebiyle anlamlı bir etkinlik düzenledi.Bahar dönemi boyunca çalışan öğrenciler atık malzemelerden yaptıkları elbise defilesi büyük ilgi topladı. Okul bahçesinde yapılan törende ayrıca atık plastik tabak, poşet, kutu bardak gibi malzemelerden yapılan çeşitli oyuncak ve resim sergisi de açıldı.

Düzenlenen etkinliğe Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır,  Büyükşehir Çevre Daire Başkanlığı yetkilisi, Mersincik Mahalle Muhtarı Ömer Ok,okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, çevre ile ilgili şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Programın en çok ilgi gören kısmı ise atık malzemelerden hazırlanan kıyafetlerin defilesi oldu. Minik öğrenciler daha önce poşet, kutu, plastik tabak gibi atık malzemelerden hazırladıkları kıyafetler davetlilerden büyük ilgi gördü. Programda konuşan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz “ Yarın sizler büyüyecek ve belki sanayici olacaksınız, burada öğrendiğinizi hayat boyu unutmayın. Yarınların çevresini siz koruyacaksınız.” Dedi.

Kocaeli ilinde 20 ton atık pil toplanıldı. Bu pillerin 3 tonunu Derince ilçesinin topladığını belirten “ İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Atık pil toplama kampanyasında Üçüncü Cumhuriyet ilkokulu, ikinci SEKA Mesleki ve Çocuk Dostları Ortaokulu ve birinci ise Çakabey Ortaokulu olmuştur. Kendilerini çevreye verdikleri katkılardan dolayı kutluyorum “ dedi. Ayrıca etkinliği hazırlayan





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı