Subaşı Sözlü Tarih Çalışma grubu ile Subaşı Kent konseyinin birlikte düzenlediği Göçün 80. yılı anma programı ERDEMİR FİDAN göç müzesinde yapıldı. Altınova Kaymakamı Nurullah KAYA , Subaşı belediye başkanı Volkan YILMAZ ile b

Hazırlanan programda yöredeki sanatçılardan kemanda Muharrem ŞENTÜRK, bağlamada Mehmet GÜRBÜZ, Meryem KUŞ, solist Canan NEŞELİ ile balkan ve göç türküleri söylendi.

Sözlü tarih grubu kurucusu ve yöneticisi Zeki Gürsu Yaptığı açılış konuşmasında

“Atalarımızın gerçekleştirdiği 9 Kasım 1935 göçünün 80 ci yılını anmak ve siz değerli büyüklerim ile birlikte olmanın heyecanı içerisindeyim.

Önce Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Subaşı köyümüzün kurucu büyükleri ile sosyal, kültürel, eğitim alanlarında önderlik yapan tüm değerli büyüklerimi rahmet ve minnet ile anıyorum.

Tarihimize, geleneklerimize, göreneklerimize sahip çıkma, kayıt altına alıp gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarabilmek, unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizi, oyunlarımızı, nefeslerimizi sizlerinde desteği ile tekrarlayarak kazandırmak ve kurallarına göre yaşatmak amacındayız. Yaşanmış hikâyeleri kayıt altında tutmak, yerel tarihimiz adı altında çalışmalar düzenlemek, fotoğraf arşiv çalışmaları ile büyüklerimizi yaşatmayı planlıyor ve üzerinde çalışıyoruz.

Grubumuza verdiğiniz destek ve yardımlarınız içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ederek ellerinizden öperim” Dedi

Programın final bölümünde ise beldede yaşayan büyüklerden oluşan grup eski türkü ve oyunları hep birlikte söyleyerek anılarını tazeleyip tekrar bir arada olmak ümidi ile anma gününü etkinliği sona erdi..

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı