Su tutulmaya başlanan İhsaniye Barajı ve henüz temelleri atılmayan Avcıdere Barajı'ndan Karamürsel ve Gölcük’e su götürecek tünelin yapılması için 14 Şubat’ta ihale yapılacak. DSİ tarafından yapılacak ihale ile 2 bin 754 metre tünel açılacak.

DSİ tarafından 2016 yılında temelleri atılan ve geçtiğimiz yıl inşaat çalışması tamamlanan İhsaniye Barajı’nda su tutulmasına başlandıktan sonra uzun süredir beklenen su iletim tüneli ihalesinin tarihi de beli oldu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı tarafından 14 Şubat’ta yapılacak ihale ile su tutmaya başlayan İhsaniye Barajı ve henüz temelleri atılmayan Avcıdere Barajı'nın su iletim tünelleri yapılacak.

GÖLCÜK VE KARAMÜRSEL’E SU

Yıllık 15 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan İhsaniye Barajı'nda, su tutulmaya başlamasıyla birlikte tutulan suyun Karamürsel ve Gölcük’e verilmesi için yapılması beklenen su tünelleri için ihaleye çıkıldı. İhale ile İhsaniye ve hala temelleri atılmayan Avcıdere Barajlarından su temini için tünel delme makinesi (TDM) ile 2 bin 754 metre uzunluğunda asgari 2,5 metre bitmiş çapa sahip tünel inşaatı yapılacak.

730 GÜNDE TAMAMLANACAK

Devlet Su İşleri Genel müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından 14 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak ihaleyi alan firma 730 günde tüneli tamamlayarak teslim edecek. Su tünelleri dışında arıtma tesisi ve ishale hatlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak ishale hattı ve arıtma tesisleri ile ilgili de yakın zamanda bir adım atılması bekleniyor.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı