Karamürsel’de Mehmet Canımoğlu ve oğlu Aykut Canımoğlu’nun silahla öldürülmesine ilişkin davada sanık İzzet Kalyoncu’ya, iki ayrı “kasten öldürme” suçundan toplam 25 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın sağlık sorunlarına ilişkin Adli Tıp raporlarını dikkate alarak tutuksuzluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verdi.
Olay, 3 Temmuz 2025 tarihinde Karamürsel ilçesi 4 Temmuz Mahallesi Devlet Hastanesi alt sokağı mevkisinde meydana geldi. İzzet Kalyoncu ile Mehmet Canımoğlu ve oğlu Aykut Canımoğlu arasında çıkan tartışma sırasında baba ve oğul silahla vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan Kalyoncu, sağlık sorunları gerekçesiyle daha sonra cezaevinden tahliye edildi.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kalyoncu hakkında iki ayrı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
MAKTUL AİLESİNİN AVUKATINDAN TUTUKLAMA TALEBİ
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü celsesine sanık İzzet Kalyoncu ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Canımoğlu ailesinin avukatı Çağdaş Gariboğlu, savcılık mütalaasında sanığın TCK’nin 81/1. maddesi kapsamında kasten öldürme suçundan cezalandırılmasının talep edildiğini belirterek buna itiraz etti.
Gariboğlu, “Sanığın canavarca hisle birden fazla kişiyi öldürme kapsamında cezalandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.
KALYONCU: “ÖLDÜRME KASTIYLA HAREKET ETMEDİM”
Son sözü sorulan Kalyoncu ise öldürme kastıyla hareket etmediğini savundu. Taraflar arasında araç alım satımından kaynaklanan bir anlaşmazlık bulunduğunu öne süren Kalyoncu, olay sırasında kendisine doğru yüründüğünü ve bu nedenle silahını kullandığını söyledi.
Kalyoncu, “Ben onları öldürme kastıyla hareket etmedim. Ben onlara arabamı verdim, arabamın parasını alamadım. Değil onların ölmesi, cezaevine girmelerini bile istemedim. Elini beline atarak baba oğul üstüme yürüdü. Mecbur silahımla ateş ettim. Benim öldürmek gibi bir isteğim olsaydı 10 ay önce öldürürdüm. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ
Savunmasının devamında sağlık durumuna da değinen Kalyoncu, “Ben kanserle, canımla uğraşıyorum. İnsan öldürmek iyi bir şey değil. Benim onlarla bir hasımlığım yok. Artık onlardan bir şey de istemiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.
İKİ AYRI SUÇTAN 12 YIL 6’ŞAR AY HAPİS
Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıkladı. Kalyoncu hakkında Mehmet Canımoğlu ve Aykut Canımoğlu’na yönelik iki ayrı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına hükmedildi.
Heyet, her iki suç yönünden haksız tahrik indirimi uygulayarak cezaları ayrı ayrı 15 yıl hapse indirdi. Ardından uygulanan takdiri indirimle sanığa her bir maktul yönünden 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası verildi.
Kalyoncu ayrıca 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamındaki suçtan 2 yıl 6 ay hapis ve 25 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
TUTUKSUZLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp raporlarını da değerlendiren heyet, Kalyoncu’nun tutuksuzluk halinin devamına oy çokluğuyla hükmetti.
-
Karamürsel’de ecza deposuna ait araca ceza kesildi
-
Karamürsel’de Trafik Güvenliği Eğitim Semineri
-
Gölcük'de Siber Dolandırıcılara Şafak Operasyonu: 7 Tutuklama!
-
Güllü davasında karar çıktı: Kızı öldürmüş
-
Eski eşini vurarak öldürdü
-
'Fon vurgunu' açıklaması: 214 kişi, 187,6 milyar lira kazanmış!
-
Karamürsel Şehir içi Minibüs Şoförü Feridun Demir, hayatını kaybetti
-
Motorine bir gecede 6,75 TL zam bekleniyor
-
Karamürsel’de baba ve oğlunun öldürüldüğü davada karar çıktı
-
Karamürsel'de itfaiye ile ambulans gibi kendini gören bir ecza nakil aracı, ters şeride daldı. " Kamera Görüntülü Haber "
-
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’den Eğitime Destek
-
İzmit Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği!
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Karamürsel'de itfaiye ile ambulans gibi kendini gören bir ecza nakil aracı, ters şeride daldı
-
Karamürsel Muhtarlar “ Mahalle sakinlerine, çevremizi atıklardan güzelleştirin ve para kazanın” Diyor
-
Karamürsel MOTO GO Gülbaşlar Otomotiv'den 07 Ekim 2026 Çarşamba gününe kadar peşin fiyata indirimli, 9 taksitle, motosiklet satın alabilirsiniz. “ Kamera Görüntülü İlan “
-
Karamürsel MOTO GO Gülbaşlar Otomotiv'den 5 günlük indirimli motosiklet satın alabilirsiniz
-
Karamürsel’de bir kadın boğulma tehlikesi yaşadı
-
Karamürsel 5. Karpuz Festivali


Kocaeli Bilişim Zirvede
Altınova Belediyesi Basın Gezisi
Kocaeli Bilişim Futbol Takımı




USD
EURO