Kocaeli Emekliler Platformu, 2023 yılında görevdeki memurlara yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen ödemenin memur emeklilerine de yansıtılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşınan sürece ilişkin açıklama yaptı. Platform, AYM’nin dosyayı daha fazla bekletmeden esastan görüşmesini istedi

Kocaeli Emekliler Platformu, 25 Eylül 2026 tarihli açıklamasında emeklilere yönelik seyyanen ödeme talebini gündeme taşıdı. Platform, 2023 yılında kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan 8 bin 77 liralık ilave ödemenin memur emeklilerinin aylıklarına yansıtılmadığını belirterek, bu durumun hukuki sürece taşındığını ifade etti.

“Emekliler düzenlemenin dışında bırakıldı”

Platformun açıklamasında, 2023 yılında seçim öncesinde memur maaşlarına ilişkin yapılan açıklamalarda artışların memur emeklilerine de yansıtılacağının ifade edildiği, ancak düzenleme sonrasında memur emeklilerinin seyyanen ödemeden yararlanamadığı belirtildi.

Emekliler Platformu, düzenlemede emeklilerin kapsam dışında bırakılmasının 4688 sayılı Kanun ve Anayasa’nın eşitlik ilkesi açısından değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Platform açıklamasında, “Oysa sorunun çözümü; emekliler arasında ayrımcılığı değil, eşitliği temel alan bir düzenlemeyle, emekli aylıklarının insanca yaşam koşullarına yükseltilmesinden geçer.” ifadelerine yer verdi.

“Seyyanen zam bütün emeklilere verilmeli”

Açıklamada, memur emeklilerinin yanı sıra SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetim aylığı alanlara yönelik de düzenleme yapılması talep edildi.

Platform, seyyanen ödemenin bütün emeklilere verilmesi gerektiğini savunarak, bugüne kadar yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını belirtti.

Süreç Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

Platform, seyyanen ödeme talebiyle açılan davaların Anayasa Mahkemesi’ne kadar taşındığını belirtti. AYM’nin 6 Ağustos 2026 tarihinde aynı konudaki bireysel başvuruları birleştirdiği, 18 Eylül 2026 tarihinde ise başvurunun kabul edilebilir bulunarak dosyanın esas yönünden incelenmek üzere ilgili Bölüme gönderildiği bildirildi.

Kabul edilebilirlik kararının, memur emeklilerine seyyanen ödeme yapılmasına ilişkin nihai bir karar anlamına gelmediği ve dosyanın esas incelemesinin devam ettiği belirtiliyor.

“Anayasa Mahkemesi zaman geçirmeden görüşmeli”

Kocaeli Emekliler Platformu, AYM’nin davayı daha fazla bekletmeden esastan görüşmesi gerektiğini savundu.

Platform açıklamasında, “Anayasa Mahkemesinin söz konusu davayı zaman geçirmeden bir an önce görüşmesini, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur demesini 17 milyon emekliler adına bekliyoruz.” denildi.

Açıklamanın sonunda emeklilerin talepleri karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceği ifade edilerek, “Çaresiz Değiliz, Çare Biziz, Çare Örgütlü Gücümüz, Yaşasın Birleşik Mücadele” ifadelerine yer verildi.

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı