Karamürsel'de sattığı aracın parasını alamadığı gerekçesiyle Mehmet ve Aykut Canımoğlu’nu öldüren 76 yaşındaki İzzet Kalyon, hakim karşısına çıktı.

Karamürsel ilçesi Kayacık Mahallesi'nde 3 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen ve infial yaratan çifte cinayetin davası başladı. 1 milyon 600 bin TL’lik otomobil satışının ardından parasını alamadığını iddia eden 76 yaşındaki İzzet Kalyon, sokak ortasında tartıştığı Mehmet Canımoğlu (60) ve oğlu Aykut Canımoğlu’nu (30) tabancayla vurarak öldürmüştü. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sanık, "kasten öldürme" suçundan iki kez müebbet hapis istemiyle savunma yaptı.

"Dekontu Gösterdi, Güvendim"

Sanık İzzet Kalyon, savunmasında maktul Aykut Canımoğlu ile eski iş arkadaşı olduklarını belirterek dolandırıldığını iddia etti. Aracını devrettikten sonra paranın yatırılmadığını, aylarca oyalandığını söyleyen Kalyon, "Noterde sahte bir güven oluşturdu. Pazartesi yatar, hafta sonu havuza düşmüştür diyerek beni 10 ay boyunca oyaladılar. Durumumun kötü olduğunu bilmelerine rağmen paramı vermediler," dedi.

"Şuurumu Kaybettim, Pişmanım"

Olay günü tesadüfen karşılaştıklarını ve alacağını sorduğunda küfür ve tehditlerle karşılaştığını öne süren yaşlı adam, "Aykut üstüme yürüyüp elini beline atınca bana zarar vereceklerini sandım. 14 yaşımdan beri silah kullanırım ama can almak o kadar kolay değil. Kanser hastasıyım, şuurumu kaybettim. Eğer niyetim para olsaydı 10 ay beklemezdim. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı," ifadelerini kullandı.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli BiliÅŸim'den Kampanya

Kocaeli BiliÅŸim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı