
Yeni yılda elektrik faturalarında dev zam yolda. Yapılan yeni düzenlemeyle, yüksek elektrik tüketimi yapan haneler için uygulanan devlet indirimi kaldırılacak.
Yeni yılda elektrik faturalarına dev zam geliyor. Yeni düzenleme ile 4 bin kilowattı aşan kullanımlarda devletin sağladığı indirim iptal edilecek. Bu da kullanım durumuna göre faturaya zam olarak yansıyacak. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin bu uygulamanın "gizli zam" olduğunu dile getirirken "100 TL olan ürünün fiyatını 130 TL yaptığımız zaman zam yapmış oluyoruz. Elektrikte de bir zam olayı ile karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.
KİLOWATT SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ
Yeni yıldan itibaren bu kilowatt sınırının da düşürüldüğünü ve 4 bin kilowatı aşanın indirimden yararlanamayacağını belirten Şahin, "Zam denmiyor da indirimin iptali deniyor. Otomatikman 286 TL’lik fatura 653 TL olacak. Önümüzdeki sene vatandaş 4 bin Kilowatt'ı geçerse yüzde 150-160 gibi bir zam öngörülüyor" ifadelerini kullandı.
MİLYONLAR ETKİLENECEK
Zamdan 15 milyon hanenin ve 45 milyon kişinin etkileneceği öngörülürken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) da bunun örtülü zam anlamına geldiğini savunmuştu. EMO’ya göre 3 bin kilowatt sınırı, dört kişilik bir ailenin temel elektrik ihtiyacını bile karşılamıyor.
2018’de sadece büyük sanayi tesislerini kapsayan sistem, haneleri de kapsayacak şekilde genişletildi. 2025'te faturaya devlet desteği getirilerek, sınır 5 bin kilowatt olarak belirlendi. Ancak bu tüketim sınırı 1 Ocak 2026'dan itibaren 4 bin kilowatta düşürülecek.
Diğer yandan EMO'nun EPDK’nın kamu yararı yerine piyasa lehine hareket ettiğini savunarak 5 bin kilowat sınırının iptal edilmesi için açtığı davadan da henüz karar çıkmadı.

-
Gazeteci Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi
-
Karamürsel’de Evlilik ve Düğün Hazırlıkları Fuarı İkinci Kez Kapılarını Açıyor
-
Yalova'ya kötü haber! Kocaeli İSU Genel Müdürü Sağlık: Yalova'ya su veremeyiz
-
Karamürsel'de Öğretmenler Günü’ne özel baklava ikramı
-
Yalova’da Planlı Su Kesintileri Başlıyor!
-
Ekrem İmamoğlu hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi
-
Yalova’da su bitti. Kocaeli’nden su istiyor
-
İstanbul'da BAE istihbaratına casusluk operasyonu!
-
Öcalan ile görüştüler: Komisyon heyeti İmralı'dan döndü!
-
24 Kasım Öğretmenler Günü, Karamürsel’de coşkuyla kutlandı!
-
Ali Kangal ve ekibinden Karamürsel’e ziyaret
-
Gölcük'te bıçaklı vahşet!
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI


Kocaeli Bilişim Zirvede
Altınova Belediyesi Basın Gezisi
Kocaeli Bilişim Futbol Takımı
Karamürsel ’de motosiklet ile otomobil çarpıştı.2 Yaralı
Karamürsel Dereköy Sakinleri korkulu anlar yaşadı
Karamürsel 'de yangın
Karamürsel Avcı Köyü'nde Geleneksel 101.nci Pilav Günü Düzenlendi
Karamürsel'de Yangın
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Yalova Altınova İlçe Başkan Aday Adayı Ali Kangal




USD
EURO