Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ile elektrik fiyatı grafiğini paylaştı. "Elektriğe ciddi zam kapıda" diyen Kara, zam için de tarih verdi.

Türkiye’de yıllık tüketici enflasyonu başta hizmet fiyatlarındaki artışın etkisiyle yükselişini sürdürdü. Nisanda yıllık enflasyon 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, yıllık çekirdek enflasyonda ise yeni rekor kaydedildi.

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, X (Twitter) hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı.

Prof. Dr. Hakan, "Elektriğe ciddi zam geleceğini" belirtirken, zam tarihi olarak ise Temmuz-Ağustos aylarını işaret etti.

Eski Merkez Bankası Baş ekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de yukarı yönlü artış dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ile elektrik fiyatı grafiğini paylaşarak, elektrik fiyatlarına ciddi bir zam öngördü.

Kara'ya göre, bu zam muhtemelen Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleşecek. Merkez Bankası'nın 2024 için yılsonu enflasyon tahmini ise yüzde 36 olarak güncellenmişti.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı