Hükümete yardımcı olmak isteyen ve maaşlarına zam kaynağı bulan emekliler,” Diyanet işlerine verilen yüksek bütçeyi kesin, emeklilere zam olarak aktarın.”.....
Emekliler, lüks, konfor içinde yaşayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş‘ın görevinden acilen istifa etmesini istiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek‘ e seslenen emekliler,”
Diyanet İşleri Başkanlığının bir sürü kiralık işyerlerinden elde ettiği geliri var.
Diyanet İşleri Başkanlığı kira geliri olarak aldığı işyerlerinden kira gecikme faizi bile almaktadır.
Soru 1- İslam dininde faiz haram da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı işyerlerinden alınan kira gecikme faizleri helal mi?
Soru 2- Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi Milli Eğitim Bakanlığından daha fazladır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hiçbir caminin tamir ve tadilatı kendi bütçesinden yapılmıyor da, cami cemaatinin yardımlarından neden yapılıyor?
Soru 3- Türkiye de bütçesinden cami yapmayan, tadilat ve tamiratını bile yapmayan Diyanet İşleri Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığından daha fazla bütçeyi neden veriyoruz?
Soru 4- Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş‘a makam aracı neden yetiştiremiyoruz?
Soru 5- Yüksek maaş alan ve devlet tarafından yüksek imkânlar ile görev yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dar gelirli ve geçinemeyen emeklilere “aldığınız maaşlarla geçinin ve sabredin" neden diyor?
Soru 6- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, en son makam aracını günlük 40 bin liraya kiralamış.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ın günlük makam aracının kirası 40 bin lira demek “ Bu da 4 emeklinin bir aylık emekli maaşı demek”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ın haftalık makam aracının kirası 280 bin lira demek “ Bu da 28 emeklinin aylık emekli maaşı demek”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ ın 1 aylık makam aracının kirası 1 milyon 200 bin lira demek “ Bu da 120 emeklinin aylık maaşı demek”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ın 6 aylık makam aracının kirası 7 milyon 200 bin lira demek “ Bu da 720 emeklinin aylık maaşı demek”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘ın 1 yıllık-senelik makam aracının kirası 14 milyon 400 bin lira demek “ Bu da 1440 emeklinin aylık maaşı demektir.”
Soru 7- Diyanet İşleri Başkanının kiraladığı aracın yıllık kirası 14 milyon 400 bin lira için kaynak bulunuyorsa, 10 bin lira gibi düşük maaş alan emeklilere neden kaynak bulanamıyor?
Soru 8- Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camileri yapan vatandaş, yine tadilatı vatandaşlar tarafından yapılıyorsa, devlet tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı kadar neden bütçe veriliyor?
Soru 9- Emeklilerin maaşlarına kaynak bulamayan devlet, Diyanet İşleri Başkanlığına günde 40 bin lira makam aracı ile lüks konfor içinde yaşasın diye mi? Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesinden daha fazla veriyor.
Soru 10- Vatandaşların desteği ile camiler yapılıyor, camilerin tadilatı da vatandaşlar tarafından yapıldığı için sadece personel maaşları için verilmesi gereken bütçenin çok fazlası devlet tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına neden veriliyor?
Emekliler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘ten yukarıdaki 10 soruya cevap bekliyor.
Emekliler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘a şunları hatırlatıyor.
Allah İsraf Edenleri Sevmez!
Diyanet İşleri Başkanlığının Diyanet Haber İnternet Sitesinde 17.02.2023 – Saat 11:25 de yayınlanmış.
İsraf denildiğinde akla ilk gelen malın israfıdır kuşkusuz. Hadislerdeki ifadesiyle malın zayi edilmesi yani boşa harcanmasıdır.
(B2408 Buhârî, İstikrâz, 19)
***
عَنْ عَمْرِو بْنِ شُعَيْبٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمْ) : “كُلُوا وَتَصَدَّقُوا وَالْبَسُوا فِى غَيْرِ إِسْرَافٍ وَلاَ مَخِيلَةٍ.”
Amr b. Şuayb'ın (ra), babası aracılığıyla dedesinden naklettiğine göre, Resûlullah (sas) şöyle buyurmuştur:
“Kibre düşmeden ve israfa kaçmadan (dilediğiniz gibi) yiyin, sadaka verin/harcayın ve giyinin!”
Sevgili Peygamberimizin (sas) sözlerinden, nimetleri kullanmadaki serbestliği sınırlayan tek şeyin kibir ve israf olduğu görülmektedir. "Kibre düşmeden ve israfa kaçmadan (dilediğinizce) yiyin, sadaka verin ve giyinin!" hadisindeki bu kayıt, şu âyette de güçlü bir şekilde vurgulanır: "Ey Âdemoğulları! Her mescid(e gidişiniz)de güzel elbiselerinizi giyin, yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü O (Allah) (cc) israf edenleri sevmez."
Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş,
“ İslam dinimizde israf haramdır deniliyor. Diyanetimize bakan en üst makamda görev yapıyorsunuz. Biz emekliler olarak 10 bin lira maaşla geçinemez iken siz lüks içinde yaşıyorsunuz. Günlük 40 bin liraya makam aracı kiralıyorsunuz. İslam dinimizde bu israf değil mi, haram değil mi?
10 bin lira maaş alan emekli olarak, bizlere nasıl sabredin demeye utanmıyormusunuz?
Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş,
Diyanet İşleri Başkanımız olarak Arapça‘yı bilmediğiniz gibi, İslam dininde lüks yaşamanın da haram ve israf olduğunu bilmiyorsunuz dur herhalde?
Hükümete yardımcı olmak üzere ilk iş kaynak bulduğumuz emekliler olarak, Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş‘ın görevinden acilen istifa etmesini, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek‘ten, Diyanet İşleri Başkanlığına verilen yüksek bütçe den sadece personel maaşları kadar verilmesini, kalanı da ilk iş olarak emeklilere zam olarak verilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.


 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı