Su faturalarının yüksek olması nedeniyle gelen şikâyetler üzerine İSU, sadece konutta tüfe zammını iptal etti. Kademeyi de yükseltti.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Şubat ayı itibarı ile konutlardaki su faturalarında TÜFE uygulamasının durdurulması görüşüldü. Söz konusu maddeye göre, TÜFE uygulamasının durdurulması ile birlikte Kocaeli’de bundan böyle su fiyatlarında enflasyon bazlı bir artış yapılmayacak.

MALİYETİ 614 MİLYON LİRA

Söz konusu karar kapsamında TÜFE uygulamasının yanı sıra, 4 kişilik bir ailenin fiyatlandırması olan 1. Kademe’ye ayrılan 10 metreküplük pay, 12 metreküpe çıkarıldı. Söz konusu maddelerin İSU’ya yıllık maliyetinin 614 milyon lira olacağı açıklandı. Madde oy birliği ile meclisten geçerken konuyla ilgili meclis toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şunları söyledi:

ENFLASYON ORANI EKLENMEYECEK

“Şubat ayı itibarı ile Konutta TÜFE uygulaması durduralım. Meskenlerde de 30 Büyükşehir Belediyesi arasından 19. sıradayız. 21,33 lira bizim tarifemiz. Bu TÜFE artışlarını durdurursak İSU’nun mali dengelerini bozmuş olmayacağı. Bu almış olduğumuz karar İSU’ya yıllık 614 milyon lira maliyet getiriyor. 1. Kademe fiyatlandırmamız bizim 10 metreküp, bunu da 12 metreküpe çıkarmayı planlıyoruz. 21,33’te sabitlenmiş olacak. Yani bir dahaki ay üzerine enflasyon oranı eklenmemiş olacak.”

İŞYERLERİNDE DEVAM

Bununla birlikte, 1 Şubat itibari ile uygulamaya geçecek yeni karar kapsamında TÜFE oranında artış uygulanması yalnızca konut tarifeleri için kaldırılırken işyerinde ise devam edecek.

KİŞİ SAYISINA GÖRE KADEME UYGULAMASI

4 kişi ve altında ikamet edenlere 12 m3

5 kişi ikamet edenlere 14 m3

6 kişi ikamet edenlere 16 m3

7 kişi ve üzeri ikamet edenlere 17 m3 olarak değiştirildi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı