Kocaeli nde uzun yıllar Kocaeli Gazetesinde muhabirlik yapan ve 9 seneden beri gazetemizin Kocaeli Temsilciliğinin yanı sıra köşe yazarlığını yapan Nazım Çelik, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı romanı bitirerek Kitap Dostu Yayınlarında piyasaya çıktı.
Makedonya’da yaşanmış gerçek bir aşk, savaş ve göç romanı olan “Potoger Taşına Veda” adlı eser için Gazeteci- Yazar Nazım Çelik önümüzdeki 04 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 11.00 ile 19.00 arası Cumhuriyet Parkı içi İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde kitap tanıtımı ve imza günü düzenliyor. Yapılacak olan imza gününe tüm kitapseverleri, Rumeli, Makedonya ve Balkan kökenli hemşerilerini davet etti.
Türkiye’nin önemli internet Kitapevi mağazalarında ve kitapçılarda 17- 10 TL arasında satışa çıkan “Potoger Taşına Veda” adlı roman, Rumeli’deki Müslüman ve Türklerin yaşadıkları savaşları, yoklukları, çetelere karşı mücadeleleri, aşkları ve gelenekleri sade akıcı bir dil ile anlatılıyor. Göçmen ailenin bir çocuğu olan gazeteci Nazım Çelik, Osmanlı’nın Balkan savaşları sonucunda Makedonya’da sahipsiz kalan Türklerin topraklarını neden ve niçin terk edişlerini canlı örnekleriyle bize sunuyor. Araştırmacı Gazeteci Nazım Çelik, romanı için birçok kişi ile röportaj yapmak, tarihi belge araştırmak ve resim toplamak için Türkiye’nin çeşitli illerin yanı sıra Makedonya’nın Üsküp ve Usturumca şehirlerine gitmişti. Bir dönemin gerçek alıntıların yer aldığı kitaptan ilk etapta bin baskı yapılacak ve eserden elde edilecek gelirin tamamı romanda olayların geçtiği Makedonya Çanaklı köyündeki halen kaybolmamış, yok edilmemiş 200 yıllık tarihi mezar taşların ve mezarlığın tefrişi için harcanacak.
Romandan alıntı: Kazım ağa 1957 yılın Mart ayında Türkiye’ye göç ederken başında siyah fötr şapka, beyaz hâkim yaka gömleğinin üzerinde giydiği gri ceketi ile tam bir beyefendi idi. Trende kara kara düşünüyordu, on dört nüfusa nasıl bakacaktı. Türkiye’de arsa yok, ev yok ne yapacaktı? Altmış iki yaşında olmasına rağmen genç, sağlıklı ve dinç gözüküyordu. Kasabada altından yaptırdığı dişler ile “Altın Dişli Kazım ağa” olarak ünlenmiş, bolluğa ve rahatlığa alışmıştı. Zira o bir “AĞA” idi, çalışması ayıp karşılanırdı lakin Türkiye’de çalışmak zorundaydı. Göç ettiği ana vatanda arsa almak için elindeki paranın yetmeyeceğini biliyor, bu yüzden altın dişlerini istemese de bozdurmaktan başka çaresi olmadığını düşünüyordu..
Nazım Çelik kimdir?
1965 İzmit’te doğdu. 1983yılında Liseyi bitirip, Hürsöz gazetesinde muhabir olarak göreve başladı. Askerlik sonrası yine mesleğine (1986) Kocaeli Gazetesi’nde devam etti. Kocaeli Gazetenin Derince ve Mehmet Ali Paşa adlı 8 sayfalık eklerini hazırladı ve yayın yönetmenliğini yaptı. 1994 yılı aynı gazetenin haberler müdürlüğünü ve koordinatörlüğünü yaptı.1996 yılında Kocaeli Gazetesi’nden ayrılıp Milliyet Gazetesinin Kocaeli bürosunda çalıştı. ”İş Dünyası” ve “Görüş” adlı gazetelerin haberler müdürlüğünü yaptı. Kocaeli Gazetesi’nin Pazar ekine “Geziyorum” adlı tam sayfa kültür yazıları hazırladı. Özel bir şirketten emekli olup, Karamürsel Akif Haber Gazetesi’nde 9 seneden beri Kocaeli Temsilciliğinin yanı sıra köşe yazarlığı yapıyor. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Rumeli Türkleri, Mehmet Alipaşa Halk Oyunları Derneği ve MAP Kavaklıspor üyesi olup, evli 2 kız babasıdır.
Aldığı Ödüller:
1991 yılında İnceleme –Araştırma dalında Birincilik,
1992 yılında Ekonomi-Sendika dalında Birincilik, İnceleme- Araştırma dalında Üçüncülük
1993 yılında Röportaj dalında Birincilik, Ekonomi-Sendika dalında Üçüncülük,
1993 yılı Uğur Mumcu Onur Ödülü
1994 yılında Ekonomi Sendika dalında İkincilik,
1995 yılında İnceleme-Araştırma dalında Birincilik
1996 yılında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Şükran Plaketi
2001 Bekirpaşa Belediyesi amblem yarışması mansiyon ödülü aldı.
Nazım Çelik çeşitli kurum ve kuruluşlardan teşekkür ve Onur Belgesine sahip.
İletişim: 05369226565 Nazimcelik41@gmail.com Roman kahramanların yattığı Makedonya Çanaklı köyündeki mezarlık kitaptan elde edilecek gelir ile tefriş edilecek.
-
Karamürsel’de KARMEK Yıl Sonu El Sanatları Sergisi açıldı
-
Emekli ile asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor
-
Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi
-
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, tabancadan çıkan kurşun ile yaralandı
-
Sağlık sisteminde köklü değişikliğe gidiliyor
-
Gölcük'te ölümlü trafik kazası
-
S.S. Altınova Servis İşletmecileri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Yeni Başkan Mustafa Karadağ
-
Dereye düşen oğlunu kurtarmak isteyen Karamürselli anne boğularak yaşamını yitirdi
-
Türkiye'de araç depolarına aldığımız akaryakıtın 3'te 1'i devlete vergi olarak gidiyor
-
Ömer ve Hamza Delikanlı Oldu
-
Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, KODELİG’25 Robot Yarışmasında Birinci Oldu
-
İran’dan Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay çıktı

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Karamürsel'de otomobil ile motosiklet çarpıştı. 1 Yaralı
-
Karamürsel Ereğli’de deniz sezonu açıldı!
-
Karamürsel sahilinde elektrikli ve elektriksiz motosiklet geçişleri yasaklandı
-
Kocaeli Karamürsel sahilinde müsilaj görüldü
-
Yalova Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil “ Beldemizi Turizm Merkezi Yapacağız “ Uluslararası TV
-
Karamürsel'de yangın