
Yalova’da terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların bilançosu açıklandı. Vali Usta, IŞİD’e yönelik çalışmalarda firari durumda olan şüphelilerin bulunduğunu belirterek, sayıyı açıkladı.
Yalova’da 29 Aralık 2025 gecesi IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda bir evden açılan ateş sonucu 3 polis şehit olurken, 8 polis ve 1 bekçi yaralandı. Saldırının ardından yürütülen operasyonlarda 115 kişi gözaltına alındı, bunlardan 58’i tutuklandı. Olay sonrası Yalova Valisi Hülya Kaya ile Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik görevinden alınarak merkeze çekildi.
IŞİD yapılanmasına yönelik haberlerle daha önce de gündem olan Yalova'dan bir haber daha gedi. Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta, valilik binasında yapılan toplantının ardından geçmiş operasyonların bilançosunu açıkladı.
VALİ SAYIYI AÇIKLADI
Vali Usta başkanlığında Valilik binasında düzenlenen "2024-2025 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısı" sonrasında, kent genelinde yürütülen güvenlik ve terörle mücadele çalışmaları kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Yalova Sahil Güvenlik Komutanı Astsubay Eren Deneri ve basın mensupları katıldı.
Terörle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Vali Usta, “Terörle mücadele kapsamında, terör örgütüne yönelik toplam 64 şehir operasyonu gerçekleştirilmiştir” dedi. Bu operasyonlarda 224 kişinin gözaltına alındığını belirten Usta, şüphelilerden 59’unun ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını, 165’inin adli makamlara sevk edildiğini, 71’inin tutuklandığını, 77’sinin adli kontrol şartıyla, 17’sinin ise savcılıktan serbest bırakıldığını açıkladı. Ayrıca “10 şahıs ise faili firar durumda olup, yakalama çalışmalarına devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.
TEM suçları kapsamında 2024 yılında yapılan operasyonlara da değinen Vali Usta, “16 şahıs tutuklanıp, 19 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir” bilgisini paylaştı. Bu kapsamda tutuklama sayısında bir önceki yıla göre yüzde 344, adli kontrol uygulamasında ise yüzde 305 artış yaşandığını vurguladı.
PKK’ya yönelik operasyonlarda ise “silahlı terör örgütüne üye olma ve yardım yataklık” suçlarından hazırlanan 3 projeli dosya kapsamında 3 kişinin yakalandığını, 2’sinin kolluktan serbest bırakıldığını, 1’inin ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirtti.
YALOVA'DA FİRAR EDEN IŞİD'LİLER ARANIYOR
IŞİD’e yönelik operasyonlara ilişkin verileri de paylaşan Vali Usta, “DEAŞ terör örgütü ve terörizmin finansmanı suçundan 33 şehir operasyonu gerçekleştirilmiş” olduğunu söyledi.
Bu operasyonlarda 206 kişi hakkında işlem yapıldığını, 198 kişinin yakalandığını ifade eden Usta, “66 şahıs tutuklanmış, 72 şahıs adli kontrol kararı ile 11’i savcılıktan, 49’u ise kolluktan serbest kalmıştır” dedi. Ayrıca “8 şahıs firar olup, aranması devam etmektedir” bilgisini verdi.
Vali Usta, “DEAŞ terör örgütüne üye olma” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” suçlarından hazırlanan 23 projeli dosya kapsamında ise 65 şahsın tutuklandığını, 70 şahsın adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığını kaydetti

-
Karamürselli Cobo Mustafa lakaplı Mustafa Uygun'un İstiklâl Madalyası, torunu Rauf Uygun tarafından saklanıyor. “ Kamera Görüntülü Haber “
-
Kocaelider41 tarafından basın açıklaması yapıldı.”Kamera Görüntülü Haber “
-
Elektrik akımına uğrayan baba ve oğlu gözyaşları arasında toprağa verildi
-
Elektrik akımına uğrayan baba ve oğlun cenazeleri bugün defnedilecek
-
Elektrik akımına yakalanan baba ve oğul öldü
-
Karamürsel Yeniden Refah'tan Aşure İkram Edildi
-
Gölcük' te Amca ile yeğen arasında çıkan kavga, kanlı bitti
-
Karamürsel'de havuza giren 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
-
S.S.Altınova Kaytazdere Çekici ve Kamyoncular Kooperatifine Pehlivanlardan Ziyaret
-
Karamürsel’de fiyat ve hijyen denetimi
-
Karamürselli Can Özdemir’ e Destek Bekleniyor " Kamera Görüntülü Haber "
-
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Karamürsel’de mahalle halkını dinledi
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Yalova Emniyet Müdürlüğünde Nöbetçi Amiri Başkomiser Rıdvan Demirel, 15 Temmuz 2016’da Büyük Başarı Gösterdi
-
Karamürselli Cobo Mustafa lakaplı Mustafa Uygun'un İstiklâl Madalyası, torunu Rauf Uygun tarafından saklanıyor
-
Kocaelider41 tarafından basın açıklaması yapıldı
-
Karamürselli Can Özdemir’ e Destek Bekleniyor
-
Karamürsel Geleneksel 18. Teferiç & Pita Şenliklerine Yoğun İlgi
-
Karamürsel’ de bir ev yangını çıktı


Kocaeli Bilişim Zirvede
Altınova Belediyesi Basın Gezisi
Kocaeli Bilişim Futbol Takımı




USD
EURO