
Kocaeli' nin Gölcük ilçesinde pazarcı esnafını öldüren ve mahkemede maktulün kızlarına, "Babanız yaşıyor, ben yapay zekayı öldürdüm" diyen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
27 Haziran 2023 tarihinde Değirmendere Mahallesi'ndeki salı pazarı girişinde meydana geldi. Olay tarihinden 4 gün önce cezaevinden çıkan Tuanay Ç. (23), pazar tezgahı kuran 65 yaşındaki esnaf Şakir Kaya'ya defalarca demir çubukla vurdu. Yaşlı adam hayatını kaybetti, polis ekipleri tarafından yakalanan Tuanay Ç. ise emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Hakkında, 'canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme' suçundan dava açılan Tuanay Ç., Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, taraf avukatları ve Şakir Kaya'nın kızları salonda hazır bulundu. Kaya'nın kızları sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Tuanay Ç., "Şakir amca dedemin arkadaşı. Amca gibi çok sevdiğim bir adamdır. Benim öldürdüğüm Şakir amca değil, plastik yani yapay zekadır. Şakir amca yaşıyor, kesinlikle ölmedi. Benim öldürdüğüm yapay zeka. İşlediğim bir cinayet değildir" dedi. Maktulün kızlarına yönelik ise Tuanay Ç., "Babanız yaşıyor. Benim öldürdüğüm yapay zeka" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, sanık hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan alınan 'akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu' yönündeki raporu dikkate aldı. Heyet, sanık Tuanay Ç.'yi 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık, kararı açıklayan mahkeme başkanına "Sağ ol" dedi.

-
Kocaeli Valiliği uyardı: Fırtına geliyor
-
Karamürsel ’de “her sınıftan bir koli” kampanyası başladı
-
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’tan minik Ayşe Afra’ya sınıf ziyareti
-
Türkiye ile Kocaeli’de evlilik sayısı düşüyor
-
Motorinin litresi 60 TL' yi geçti
-
Karamürsel’de Ramazan Ayında Fırınlarda Denetim Yapılıyor
-
Karamürsel ile Gölcük’e okul yapılacak
-
Ford personel alımı yapacak!
-
Başkan Büyükakın çiftçiye bizzat gübre dağıttı: “7 yılda 95 projeye 1. 455 milyar liralık destek verdik”
-
Kocaeli'de Büyükşehir'den dev iftar buluşması: 820 STK’dan başkan, yönetim ve üyeler katıldı
-
Karamürsel’de İşyeri Yangını Çıktı
-
Büyükşehir’den Karamürsel Ereğli Limanı Hamlesi! Liman Yenilenecek
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinden Eğitim Çalıştayı
-
Karamürsel Ereğli Mahallesi’nde Ev Alevlere Teslim Oldu
-
Karamürsel’de gece yarısı yangın
-
Karamürsel'de Buğdem Börek Pide Salonu Hizmete Açıldı
-
Karamürsel ’de motosiklet ile otomobil çarpıştı.2 Yaralı
-
Karamürsel Dereköy Sakinleri korkulu anlar yaşadı


Kocaeli Bilişim Zirvede
Altınova Belediyesi Basın Gezisi
Kocaeli Bilişim Futbol Takımı




USD
EURO