
Türk-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk araştırmasına göre Kasım ayında açlık sınırı 29 bin 828 bin liraya, yoksulluk sınırı da 97 bin 159 liraya yükseldi.
Gıda enflasyonu aylık yüzde 4,98, yıllık ortalama 40,27 olarak kaydedildi.
Türk-İş Konfederasyonu tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay, düzenli olarak yapılan araştırmanın 2025 Kasım ayı sonucu yayımlandı.
Buna göre açlık sınırı 29 bin 282 TL oldu. Yoksulluk sınırı olan gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı 97 bin 157 TL'ye yükseldi.
Açıklamada, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 38 bin 752 TL olarak hesaplanırken asgari ücretin 22 bin 104 lira olduğu hatırlatıldı.
Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 4,98 oranında gerçekleşti. On iki aylık değişim oranı yüzde 45,07, yıllık ortalama artış ise yüzde 40,27 oldu.

-
Karamürselspor, Tuzla Orhanlıspor’u 2-1 mağlup etti
-
Başkan Ahmet Çalık, “Karamürselspor, sadece bir spor kulübü değil, hepimizin ortak sevdasıdır.”
-
MHP Karamürsel İlçe Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Başkanlığından bayrak saldırısına tepki: Bölücülüğe izin vermeyeceğiz!
-
24 milyona borç müjdesi!
-
Yine deprem!
-
Karamürsel'de Ev Yangını
-
Adem Sevinç Güven Tazeledi
-
Karamürsel-Gölcük-Değirmendere Hattında Ulaşım Tek Elde Toplanıyor
-
Kocaeli Şehir Hastanesine her ilçeden direkt otobüs: 14 yeni hat sefere başladı
-
Düğün davetiyelerinde IBAN'larını ekleyip, “Nakit getirmeyin” notu düşüyor
-
Karamürsel'de 8 dönüm tarla 16 milyona icradan satılık
-
Kocaeli'de hafta sonu yağmur var: Termometreler 20 dereceyi görecek
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinden Eğitim Çalıştayı
-
Karamürsel Ereğli Mahallesi’nde Ev Alevlere Teslim Oldu
-
Karamürsel’de gece yarısı yangın
-
Karamürsel'de Buğdem Börek Pide Salonu Hizmete Açıldı
-
Karamürsel ’de motosiklet ile otomobil çarpıştı.2 Yaralı
-
Karamürsel Dereköy Sakinleri korkulu anlar yaşadı


Kocaeli Bilişim Zirvede
Altınova Belediyesi Basın Gezisi
Kocaeli Bilişim Futbol Takımı




USD
EURO