Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2025 yılı personel planlaması kapsamında Kocaeli' nde Gölcük Tersanesi Komutanlığı başta olmak üzere askeri birimlerde 584 kişiye istihdam sağlayacak.
Milli Savunma Bakanlığı, iş arayanlar için büyük bir fırsat sunuyor. Ülke genelindeki toplam 3.097 sürekli işçi alımının önemli bir kısmı Kocaeli'de gerçekleşecek. Gölcük Tersanesi Komutanlığı, bu alımların merkezi olacak.
Detaylara göre, Gölcük Tersanesi'ne 479 kişi, diğer askeri birimlere ise 105 kişi olmak üzere Kocaeli genelinde toplam 584 kişi daimi olarak istihdam edilecek.
Başvurular Hızla Devam Ediyor
İş başvuru süreci, 25 Temmuz 2025 Cuma günü itibarıyla başladı ve 29 Temmuz 2025 Salı günü sona erecek. Adaylar, başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler. Alımların hangi branşlarda ve hangi niteliklerle yapılacağına dair tüm detaylar İŞKUR'un ilanlar kısmında yayımlandı.
MSB İşçi Alımı Başvuru Şartları
MSB'nin belirlediği başvuru şartları ise şu şekilde:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak.
Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar,
Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.
Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
Askerlikle ilişiği olmamak. (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diğer özel şartları sağlamak. (Mesleki yeterlilik belgesi veya ustalık belgesine hak kazanmasına rağmen, son başvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiş olanlar da başvuru yapabileceklerdir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekmektedir.)
İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik’in 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.
Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) başvuru yapabilir. Birden fazla ilana başvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerden müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
Adayların güvenlik soruşturma ve arşiv araştırması işlemlerinin yürütülebilmesi için MERNİS’e kayıtlı ikametgah adreslerinin güncel olması gerekmektedir. İşe yerleştirme yapılabilmesi için adaylardan, arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve başvuru yaptığı meslek kolunda çalışmasında sağlık yönünden sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu aranacaktır.
-
Karamürsel’de bıçaklı kavga,1 ölü
-
TÜRK-İŞ'ten grev kararı: 'Devlet verdiği sözü tutacak!'
-
Rusya'da 8.8 büyüklüğünde deprem!
-
Konya'da şiddetli deprem!
-
Karamürsel’de Müzik Şöleni ve Cağ Kebabı Gecesi
-
Gölcüklü gençler yangın nöbetinde
-
Karamürsel’de altınkemer yağlı güreşleri
-
Yaz yağmurları geliyor
-
Kocaeli’de ekmek ve simide zam geldi!
-
Karamürsel de yangın devam ediyor
-
Bugün hissedilen sıcaklık 40 derece olacak
-
Vatandaşlar, İktidar Partisinden sonra Ana Muhalefet Partisinden de umudunu kesti

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Kocaeli Karamürsel ile Yalova Kaytazdere sınırları arasında denize uçak düştü iddiası
-
Karamürsel'de trafik kazası,1 yaralı
-
Karamürsel Kayacık Mahallesi Muhtarı Erkan Soybelli 'den yürekleri ısıtan davranış
-
Karamürsel’de trafik kazası,2 yaralı
-
Karamürsel 'de cinayet
-
Karamürsel'de otomobil ile motosiklet çarpıştı. 1 Yaralı