Yalova Valisi Dr.Hülya  Kaya, “Ormanların içerisinde hiçbir şekilde piknik yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

7 gün 24 saat denetim

Ormanların içerisinde ateşli ya da ateşsiz hiçbir şekilde piknik yapılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Kaya, “Özellikle ormanların bu şekilde korunabileceğini düşünüyoruz. Geçen aylarda çok ciddi bir orman yangını ile karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla ormanların içerisinde hiçbir şekilde piknik yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili devriye ekipleri oluşturduk. Jandarma ve emniyetimiz sahada bununla ilgili 7 gün 24 saat denetim gerçekleştirecek. 1 Haziran’dan 31 Ekim’in sonuna kadar piknik yapılmayacak. Biz ilk müdahale ekiplerimizi oluşturduk, devriye ekiplerimizi oluşturduk, özellikle orman yangınına sebebiyet verecek havai fişek gibi parlayıcı, yanıcı maddelerin kullanılması ormana 4 kilometre mesafede yasakladı. Bununla ilgili duyurumuzu sosyal medyadan, web sayfaları üzerinden gerçekleştireceğiz.” şeklinde bilgi verdi.

“Ekimin sonunda bu tedbirleri sonlandıracağız”

Vatandaşların bu konudaki düzenlemelere riayet etmeleri gerektiğinin altını çizen Vali Hülya Kaya, “Özellikle orman içerisindeki şenlik, düğün gibi organizasyonlarda da kesinlikle havai fişek kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili sadece mesire yerlerinde, izinli yerlerde piknik yapabileceksiniz. Hava sıcaklıklarının geçmesi ile birlikte ekimin sonunda bu tedbirleri sonlandıracağız. Tabii ki her vatandaşımızın yaz döneminde ailesiyle birlikte piknik yapmasını, keyifli vakit geçirmesini istiyoruz. Bizim bununla ilgili izin verdiğimiz sahalar var. Biz sizlere bildireceğiz. Bununla ilgili web sayfasından duyurularımızı gerçekleştireceğiz. Bu noktalarda piknik yapmanızı, pikniğinizi bitirdikten sonra da mutlaka ateşi söndürüp, çöplerinizi toplamanızı rica ediyorum. Piknik alanlarını nasıl bulduysanız o şekilde bırakmanızı özellikle istirham ediyorum. Özellikle anız yangınlarıyla ilgili köylülerimizi, muhtarlarınızı uyarıyoruz. Anız yangını yapılmasın çünkü çoğu orman alanları düz. O nedenle anızla beraber ormanların da yandığını görüyoruz. Hepinizi bunla ilgili özellikle daha bilinçli olmaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Alınan tedbirlerin detayları:

1- Ormanlara 4 kilometre mesafede köylerin hudutları içerisinde anız vb. bitki örtüsü yakmak yasaktır, yakanlara yasal işlem yapılacaktır. Yine ormana 4 kilometre mesafede havai fişek gibi yangına sebebiyet verici parlayıcı ve yanıcı maddeler kullanılması kesinlikle yasaktır.

Kıyı kenar çizgisine 1 milim mesafede deniz içerisinde havai fişek yanıcı madde kullanımına kesinlikle izin verilmeyecektir.

2- 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında yangına hassas mıntıkalarda Orman Yangını İlk Müdahale Ekipleri konuşlanacak. Orman Muhafaza, Jandarma ve Emniyet unsurlarından müşterek devriye sistemi kurulacaktır.

3- Orman alanı içinde ateşli ateşsiz her türlü piknik yapmak yasaktır. Ancak resmi tescili olan orman ve tabiat parkları, mesire alanları, gerçek ve tüzel kişi vb. işletmeleri gereken tedbirleri içeren eylem planlarının ilgili kurumlara oynatılması halinde 21.00’e kadar ateşli ve ateşsiz piknik yapılmasına izin verilecektir. Ormanlarda olduğu gibi bu alanlarda da havai fişek yanıcı parlayıcı maddelerle etkinlik yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

4- Orman içi yollarda ATV, UTV, bisiklet, motosiklet vb. vasıtalarla faaliyet icra etmek isteyenler şenlik, düğün, etkinlik, organizasyon vb. etkinlik yapmak isteyenler ilgili, faaliyetlerin istenen bilgileriyle Valilik Makamı uygun görüşü alarak Yalova Orman İşletme Müdürlüğümüze başvuracaktır.

5- Çok Amaçlı Yangın Söndürme Tankeri bulunan köy muhtarlıkları kendi sınırları içinde çıkabilecek orman yangınlarında görev yapmak üzere köy halkından kurduğu sertifikalı gönüllü vatandaş listesini Yalova Orman İşletme Müdürlüğüne bildirecektir.

6- Gerekli görülmesi halinde yangın amirinin talebi Valilik Makamının uygun görüşüyle yangının tehdit ettiği yerleşim yerlerinin tahliyesi kolluk kuvvetleri tarafından yapılacaktır.

7- İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bal sağım zamanı kontrolleri yapılacak ve arıcılar tütsü ve alternatif yöntemler konusunda eğitilecektir.

8- Avlanma izin belgesi olan avcılar ve av turizmi kapsamında yapılan organizasyonlar dışında 16 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında av yapmak yasaktır.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı