E-POSTA : krmaktifhaber@hotmail.com
WEB : www.karamurselaktifhaber.com



Yeni yılda yeni umutlar

Emeklisi, işçisi, memuru, çiftçisi, esnafı gelirleri oranında geçinememekten şikâyetleri devam ediyor.

2016 yılına girmemize yaklaşık iki hafta kala halk ile yaptığım görüşmelerde iktidar partisinin 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi verdiği ekonomik vaatlerinin yeni yılla birlikte yürürlüğe girmesini sabırsızlıkla beklediklerini gözledim.

Maaş ve gelirleri yetmeyen vatandaşlar,  2015 yılının son günlerinin çok çabuk geçmesini istiyorlar. Maaşlara gelecek zamlarla rahat bir nefes alacaklarını düşünüyorlar.

Özellikle Karamürsel ve Kocaeli Bölgesinde yaşayan vatandaşlar, Ocak 2016’da yapılacak olan maaşlara zam öncesi ekmeğe yapılan ve yürürlüğe giren % 25 zamla 1 lira 25 kuruştan satılmasına tepki gösteriyorlar.

Yeni yılda diğer bütün ürünlere gelecek zam oranlarının ekmek gibi % 25 gibi oranlarda artması durumunda 2016 Ocak ayında devlet tarafından vatandaşların maaşlarına yapılacak zam’ın hemen eriyeceğini ve eskisi gibi geçinemeyeceklerini düşünenler de var.

İnşallah, vatandaşların kötümser baktığı bu olayın 2016 yılında böyle olmaması, rahatça geçinebilmesi konusunda iktidar partisi ile yetkililerin önlem alacağını düşünüyorum.

Esnafa faizsiz kredi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ocak 2016’dan itibaren yapılacak yeni bütçe ile esnafa faizsiz 30 bin lira kredi verileceğini müjdeledi.

Esnaflar, kredi olayını nasıl değerlendiriyor?

Bazı esnaflar, zaten kredi borcumuz mevcut, halkın gelir seviyesi yükseltilmesi durumunda ticarette bir hareket olacaktır. İşte o zaman bizlerde rahat nefes alırız. Mevcut kredilerimizi öderiz ve ticaretimize devam ederiz.

Halk’ın refah seviyesi yükselmez ise esnaflar olarak başbakanımızın müjdelediği 30 bin liralık krediyi alarak ancak borçlarımızı kapatırız. Yine borçlu olarak yaşamaya devam ederiz diyorlar.

% 70 lik esnaf sicil affı istiyor

2015 yılında ekonomide daralma olduğundan şikâyetçi olan esnaflar, her birimizin bankalara kredi kartı veya kredi borcu vardır. Bu süreçte vergi, bankalara kredi kartı ile kredi borçlarını ödeyemediklerini veya geç ödediklerini, bu yüzden kırmızı çizgi yediklerini söylüyorlar.

Ülkemizde ticaretle uğraşan % 70’e yakın kesimin bankalara borcu vardır. Kredi ve kredi kartlarını geç veya hiç ödeyemedikleri gibi nedenlerden dolayı Kırmızıçizgi yediklerini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2016 yılında esnaflara vereceği sıfır faizli 30 bin liralık krediyi almalarının mümkün olamayacağını dile getiriyorlar.

Bu yüzden başbakanımız tarafından esnafa verilmesi düşünen sıfır faizle kredi öncesi esnaf ve ticaretle uğraşanlara sicil affı getirilerek önlerinin açılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yeni bir yıl, Yeni bir umut,

Hayırlısı….

Haftaya görüşmek üzere,

Şimdilik Hoşçakalın…

 

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı