Karakter boyutu : 12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto

Erdoğan,Yalova'da 12 Eylül darbesini bir kez daha anlattı

Erdoğan,Yalova'da 12 Eylül  darbesini bir kez daha anlattı
Başbakan Erdoğan,dün açılış törenlerine katılmak üzere Yalova'ya geldi.
24 Temmuz 2010, 11:54 / Haber: Ahmet Öz

Bu haber 86 defa okunmuştur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,12 Eylül'de yapılacak refarandum öncesi yaptığı gezilerde halka 12 eylül darbesi hakkında acıklı tablo çizmeye devam ediyor.

Artık,Başbakan'ın açılım hareketleri bitti. Şimdi duygu sömürüsü olan 12 Eylül'de yapılacak refaranduma sıra geldi.Kendine göre çizdiği senaryo yı anlatarak,  halktan  destek istiyor.

Bu desteği dün Yalovalılar dan istedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , “27 Nisan’da dut yemiş bülbüle dönenler, bizim neler yaşadığımızı bilemezler. Geçmişle yüzleşmeyenler, aydınlık gelecek inşa edemezler” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılış törenlerine katılmak için bugün ‘Oba’ adlı helikopterle Yalova’ya geldi. Erdoğan, marinada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yatırımlar ve Yalova ile ilgili bilgi verdikten sonra 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliği referandumu konusundaki görüşlerini açıklarken konuyu 12 Eylül ve askeri darbelere getirerek şöyle dedi:

“Şimdi diyorlar ki, ‘Siz 12 Eylül’de ne gördünüz?’ Bunu bize söyleyenler önce aynaya baksın. Biz 12 Eylül öncesinin acılarını, 12 Eylül zulmünü de yaşadık. 12 Eylül sonrası baskıları tüm bedenimizle ruhumuzla hissettik. Biz 27 Mayıs’ı da, 28 Şubatı da yaşadık. 27 Nisan’ı da biz yaşadık. Bunlarda da biz hedef olduk. 27 Mayıs’a çanak tutanlar bizim neler yaşadığımızı anlayamazlar. 28 Şubat’a alkış tutanlar bizim neler yaşadığımızı anlamazlar. 27 Nisan’da dut yemiş bülbüle dönenler. Bizim neler yaşadığımızı bilmezler.

Ama bizim farkımız var
Ama bizim bir farkımız var. Biz onların 12 Eylül’den sonra yaptıkları gibi mağduriyet edebiyatına

sığınmadık. Darbeleri şahsi çıkarlarımız için ranta çevirmedik. Darbelerden nemalanmadık. Biz bütün darbelere karşı nasıl onurlu nasıl dik bir duruş sergilediysek, durduysak. Bugün de müdahaleler olmaması için dik ve onurlu bir duruş sergiliyoruz. Madem 12 Eylül’de bedeller ödediniz. Neden bugün 12 Eylül’lerin yaşanmaması için anayasa değişikliğine evet demiyorsunuz. Çünkü siz rantını yersiniz. Siz istismar edersiniz. Edebiyatını yaparsınız. Geçmişle yüzleşmeyenler aydınlık gelecek inşa edemezler.”

Bu haber 86 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
 
EN SON YÜKLENEN VİDEOLAR
05 Eylül 2010
Karamürsel'de sağlık alanında güzel bir hizmet

Yayın İlkeleri .  Künye .  Bize Ulaşın .  RSS Basın ve Yayın Webmasterim.Com karamurselaktifhaber.com Arama Site ekle
Copyright © 2005-2010 KARAMURSEL AKTİF HABER Sitemizdeki resim ve haberlerin izinsiz kullanımı yasaktır.
YAZILIM: MyDesign Haber Sistemi - Tasarım & İletişim => www.remzidogan.com --- 0(538) 981 40 00