Salgınla yasadığımız şu günlerde futbolumuzun geçmiş dönemlerini ve alt yapıdan yetişen Türk futbolcularımızı ve şimdilerdeki durumumuzu biraz incelemek istiyorum.

Türk futboluna geçtiğimiz dönemlerde alt yapıda başarılı çalışmalar yaparak bir çok futbolcuyu kazandıran Beşiktaş’da Adnan Dinçer, Serpil Hamdi Tuzun, Kocaelisporda Rahmetli Ferruh Duygu gibi hocalarımız alt yapılardan bir çok futbolcuyu A takım kadrolarına ve oradan da Milli takımlara kadar yükselen sporcuları yetiştirmişlerdi.

 O dönemler dede gençlere karşı olanlar vardı.  Altyapıya ne gerek var diyerek Milyarlarca lirayı harcayarak dışarıdan futbolcular alırım diyen yöneticiler zaman içerisinde hiç değişmedi.

Ancak bugün gelinen noktada işler çok değişti. Kulüplerin bir çoğu parasızlıktan kapıya kilit vuracak hale geldi.

Ülke olarak Dünyayı saran bu Covid 19 salgını nedeni ile yaşanan ekonomik kriz futbolu da vuracağını futbolun geleceği futbolumuzun kurtuluşu için alt yapılarımıza yönelerek artık bu yeni süreçte onlara şans tanımak için fırsat olabilir.

Ülkemizde çok yetenekli gençler olduğunu belirterek yeter ki bu çocuklara fırsat verilsin. Dışarıdan alınan bir futbolcu maliyetine onlarca oyuncu yetiştirebiliriz.

Artik kulüplerimiz ile beraber, Futbol Federasyonu T.F.F. bir araya gelerek alt yapı konusunda çalışmalarına teşvik ederek maddi destekler vererek özellikle alt yapı antrenörlerinin kriterlerini belirleyerek çalışmaya teşvik etmelidir. Dünyada bazı şeylerin değişeceği gibi futbol dada bu sureci yeni başlangıç gibi değerlendirip öz kaynaklarımıza daha da çok değer vererek bu yeni doneme başlamalıyız.

Yalova TURFAD Şubesi Başkanı İbrahim İnce



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı