Birleşik Metal-İş Sendikası MESS’in ortalama yüzde 18,49 oranındaki zam teklifini kabul etmedi ve Türkiye genelinde 10 bin, Kocaeli’de ise 6 bin işçi ile 5 Şubat’ta 18 fabrikada greve çıkma kararı aldı.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Türk Metal ve Öz Çelik-İş Sendikası grev aşamasında anlaşmaya imza atarken, Birleşik Metal-İş Sendikası işverenin işçilerin taleplerine cevap veren bir teklifte bulunmadığı için sözleşmeye imza atmadı. Birleşik Metal-İş, örgütlü olduğu 41 fabrikada MESS’in toplam yüzde 18,49 oranındaki zam teklifini işçilerin onayına sundu. İşçilerin büyük bölümü zam oranını az buldu ve grev kararının uygulanmasını istedi. Sendika, önceki gece saat 21.00’e kadar yaptığı toplantının ardından sözleşmeye imza atmadı.

İŞÇİ KABUL ETMEDİ MESS

 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde grev kararlarının alınması üzerine MESS üç sendikaya yeniden masaya çağırdı. Uzun süren görüşmelerin ardından Türk Metal ve Öz Çelik-İş Sendikası işverenin ilk 6 ay saat ücretlerine yüzde 17, saat ücreti 12 liranın altında olan işçilerin saat ücretlerine 30 kuruş, sosyal haklara ise yüzde 20 oranında zam yapılması teklifini kabul etti. İşverenin teklifini işçilere sunan Birleşik Metal-İş Sendikası kendi içinde işçi, iş yeri temsilcisi ve şube yöneticileri ile yaptığı uzun toplantının ardından MESS’in teklifini kabul etmedi.

5 ŞUBAT’TA GREVE

 İki hafta önce Gebze’de yaptığı mitingde grev tarihini açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası MESS’in işçiyi açlık ve yoksulluğa mahkum eden teklifini kabul etmeyeceğini belirterek 5 Şubat’ta greve çıkacağını kamuoyuna açıkladı. 18’i Kocaeli’de olmak üzere 41 fabrikada 10 bin işçi ile Birleşik Metal-İş Sendikası greve çıkacak. Greve çıkacak işçilerin yaklaşık 6 bini Kocaeli’de bulunan fabrikalarda çalışıyor.

GREVE ÇIKILACAK FABRİKALAR

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube’nin örgütlü olduğu Stow Depo fabrikası, Gebze Şube’nin örgütlü olduğu Ayeram Paslanmaz Çelik, Arfesan Arkan Fren Elemanları, Arpek Arkan Parça Aleminyum, Bosal Metal, Cengiz Makine, Çayırova Boru, Federal Mogul TP Liner, Fontona Pietro, Kroman Çelik, Makine Takım Endüstri, NCG Metal, Sarkuysan Gebze, Sarkuysan İşletme, Sarkuysan Tuzla, Yücel Boru ve Profil, ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri fabrikalarında greve çıkılacak



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı