Maliye ve Hazine Bakanı Damat Berat Albayrak ın hayali ekonomi masalları devam ediyor...

Son bir yılda 5 kez zamlanan elektrik faturaları vatandaşı isyan noktasına getirirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, maliyetlere rağmen elektrik fiyatlarına yapılan zammın az olduğunu söyledi.

2019 değerlendirme toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde sosyal medya üzerinde elektrik ve doğalgaz zamlarının gündem olması nedeniyle bir açıklama yapan bakan Albayrak, zammın az olduğunu söyleyerek, “maliyete rağmen elektrikteki artış bunun altında oldu” dedi.

Sosyal medyada elektrik ve doğalgaz zamlarının eleştirilmesi konusuna da değinen bakan Albayrak, elektrik faturalarında son 1,5 yılda 2 zam, 1 de indirim yapıldığını söyledi. Son 1,5 yılda bakan Albayrak’ın dediği gibi 2 zam değil 5 kez zam yapıldı. Elektrik fiyatlarına 1 Ağustos 2018 ile 1 Ekim 2019 yılları arasındaki 14 ayda beş kez olmak üzere toplam yüzde 56,88 oranında zam geldi.

Albayrak, elektrikteki artışın sınırlı olduğunu savunarak, “2018’den bugüne kadar ki süreçte, enerji ithalatının dolar kuru nedeniyle oluşturduğu maliyet, petrol fiyatlarının artmasından doğan maliyet, piyasada enflasyonun neden olduğu maliyete rağmen elektrikteki artış bunun altında oldu.” ifadelerini kullandı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı