Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet ÖZ, Genel Sekreter Yılmaz DEĞİRMENCİ ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet UZUN, Enes AZMAK ve H.Soner GÜLEZER bugün saat 15.00 de Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY a ziyarette bulundu.

Ziyarette, çalışmaları hakkında bilgi sunumunda bulunan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz,  Cemiyetin 01 Kasım 2019 tarihi itibariyle mesleki ve sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere Kocaeli’de kurulduğunu belirterek, yönetim kurulu üyelerini Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy a tanıtarak, kabullerinden dolayı teşekkür etti.

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz’e ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

 

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, Cemiyetin kurulması ve çalışmaları hakkında Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy a bilgilendirme yaparak şunları söyledi;

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, “ Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti 01 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli nde kurulmuştur. Ve Genel Merkezi Kocaeli dir. Kısa bir süreliğine Karamürsel deki ofisinde faaliyet göstermektedir. Bir kaç ay içerisinde Genel Merkez Binası Kocaeli / İzmit te oluşturacaktır.

Kurucu Yönetimiz, Ahmet ÖZ  “Genel Başkan”, Yalgın SESİGÜZEL “ Genel Başkan Yardımcısı, Yılmaz DEĞİRMENCİ “ Genel Sekreter”, Figen KESKİN ÖZ  “  Mali Sekreter”, Ahmet UZUN “ Yönetim Kurulu Üyesi”,H.Soner GÜLEZER “ Yönetim Kurulu Üyesi”, Enes AZMAK “ Yönetim Kurulu Üyesi “nden oluşmaktadır.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, mesleki ve sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterecektir.

ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİNİN AMAÇLARI

1-Gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini, mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak.

2-“Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi”nin herkes tarafından benimsenmesini, geliştirilmesini korunmasını, toplumda yaygınlaşmasını sağlamak.

3-Herkesin bilgi edinme, halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, iletişim, düşünce açıklama, eleştiri ve yorum hakkı ile ifade ve basın özgürlüğünü savunmak.

4-Gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmek.

5-Yurt içi ve Yurt dışındaki gazeteciler ile ortak çalışmalar yapmak.

6-Gazetecilik mesleğini temsil etmek.

7-Meslek mensupları ve üyeleri arasında yakınlaşma ve dayanışmayı sağlamak.

8-Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek ve bu tür etkinliklere üyelerinin ve meslek mensuplarının katılımını sağlamak.

9-Meslek mensupları ve diğer meslek gruplarıyla kamuoyunu aydınlatmak için yurt içi ve yurt dışı geziler, yarışmalar, konferanslar, sempozyumlar, paneller, kurslar, toplantılar, gösteriler, spor etkinlikleri, piyangolar ve eğlence amaçlı etkinlikler düzenlemek, sergiler, fuarlar, müze, kitaplık ve lokaller açmak, gazete, dergi, bülten, broşür, kitap yayınlamak, radyo ve televizyonlar için programlar hazırlamak, yayınlanmasını sağlamak, bu yayınlara katılmak, Tüzük amaçlarına uygun web sitesi kurmak ve internet ortamında yayın yapmak.

10- Yurt içi ve Yurt dışında gerekli görülen yerlerde  temsilcilikler ve şubeler açmak.

11- Yurt içi ve Yurt dışındaki gazeteciler ile kaynaşmayı sağlamak.

12- Gazetecilerin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak.

13- Gazeteciler için Ege ve Akdeniz Bölgelerinde faaliyet gösteren 3-4-5 yıldızlı otellerle cemiyetimizin anlaşma yaparak indirimli tatil yapmalarını sağlamak.

14- İşsiz kalan gazeteciler için iş bulmalarına yardımcı olmak.

15- Maddi açıdan zor durumda olan gazetecilerin çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak ve burs sağlamak.

16- Türkiye nin her yerinde şubeleri bulunan özel hastanelerden cemiyet üyelerimizin indirimli tedavi olmaları yönünde anlaşma yapmak.

17- Yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren özel hava yollarında indirimli seyahat etmelerini sağlamak.

18- Gazete sahipleri ile çalışan gazeteciler arasında bilirkişilik ve arabuluculuk yapmak.

19- Gazete matbaası olmayan gazetelere uygun fiyata gazete basımını sağlamak.

20-Yurt dışındaki gazetelerin ve gazetecilerin kullandıkların fotoğraf makinesi, video kamera vb. cihazların Türkiye deki gazetecilerin hızla erişimini ve teknolojiyi çabuk yakalamasında yardımcı olmak.

21- Uluslararası projeler oluşturmak ve proje çalışmaları yapmak, proje kapsamında bütün dünya ülkelerinde düzenlenen toplantılara katılmak. Avrupa ve Asya da oluşturulan ve davet edilen projeler iştirak etmek.

22-Cemiyetimizin düzenlediği proje ve toplantılara yurt dışından gazetecileri- işadamlarını-sivil toplum örgütlerini davet etmek.

23- Uluslararası çalışmalarda Türkiye yi, Türkiye nin Tarihi Eserlerini, Doğa Güzelliklerini, Türk Gelenek-Örf ve Adetlerini, Türk Mutfağına da tanıtmak ve Türkiye nin Turizm Elçisi olmak.

CEMİYETE ÜYELİK


a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) 21 yaşını bitirmiş olmak,
c) Kısıtlı olmamak,
d) Hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, şantaj, hileli işler ve onur kırıcı suçlardan biri ile kesin hüküm giymemiş olmak, ( adli sicilden silinmiş olsa bile)
e) Mesleğin onuruna aykırı kötülüğün sahibi olmamak,
f) Gazetecilik niteliğindeki işte en az iki yıl çalışmış olmak,

Gibi koşullara sahip olan Türkiye nin 81 il ve ilçelerinin yanı sıra yurt dışından da gazeteciler cemiyetimize üye olabilecekler.

1.KONGRE EN GEÇ MART 2020 NİN SONUNDA

En geç 4 ay içerisinde “ 2020 yılının Mart Ayının sonuna kadar “ 1.kongremizi gerçekleştireceğiz.

1.kongre de,

Yönetim Kurulunda 11 Asil + 5 Yedek

Denetim Kurulunda 3 Asil + 3 Yedek

Onur Kurulunda 3 Asil + 3 Yedek

Seçici Kurul da   3 Asil + 3 Yedek

Basın ve Halkla İlişkiler Kurulunda 3 Asil + 3 Yedek üye seçilecek

Geniş bilgi almak ve irtibat kurmak isteyenler,

Web Sitemiz      www.ugc.org.tr

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti - UGC -TURKEY Basın Press-International Journalists Assocıation

TEL

:

0 262 452 5324

GSM

:

0 543 598 4470

FAKS

:

0 262 452 5324

E-POSTA

:

bilgi@ugc.org.tr

ADRES

:

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti -UGC-TURKEY-BASIN-PRESS-International Journalists Assocıation Cumhuriyet Cad.Küçükay İş Merkezi No.42 Kat.3 KARAMÜRSEL-KOCAELİ / TURKEY /

 

 “Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin vatanımıza, milletimize ve gazetecilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”açıklamasında bulundu

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı