Altınova Belediyesi 13. Kültür Festivali, 27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında Bayraktepe Mesire Alanı’nda düzenlenecek. 
Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kültür Festivali, 27-28Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tüm vatandaşları festivale davet etti.
İLK GÜN
Festival kapsamında Osmanlı’nın devletleştiği Hersek’te bir program düzenlenecek. Festivalin ilk etkinliğinde; Osman Gazi, Evliya Çelebi, Hersekzade Ahmet Paşa ve Ecdadımız için mevlit okunacak.
Bayraktepe’deki program ise, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile başlayacak. Konuşmalardan sonra; Geleneksel ve Yöresel Kültür Çadırlarının gezilerek yöresel yemekler tadılacak, yöresel ve geleneksel kıyafet ve eşyalar incelenecek. Çadır gezisinde Tarihi Etnografik Sergiler ve Süs Bitkileri Sergisine de uğranacak.
Sergi gezisinin ardından; vatandaşlar tarafından hazırlanan Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar, Maniler, Hikâyeler ve Halk Oyunları Sunumu gerçekleştirilecek.
SÜNNET ŞÖLENİ VE KONSERLER 2. GÜN
Kültür Festivali kapsamında her yıl gerçekleştirilen Sünnet Şöleni bu yıl da devam edecek. Sünnet Şöleni festivalin son günü gerçekleştirilecek. Protokol tarafından sünnet çadırlarının gezilmesiyle başlayacak olan festivalin ikinci ve son günü geleneksel oyun ve yarışmalarından çuval yarışı, yumurta taşıma, ip çekme, çelik çomak gibi oyunlar oynanacak. Festival, Orhan Ölmez ve Hülya Polat verecekleri konserle son bulacak




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı