Altınova Belediyesi Yeni İtfaiye Binası, Faruk Üzmez Parkı ve Kadın Sosyal Tesisleri törenle hizmete girdi. Toplu açılış töreni İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplu açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili, AK Parti MKYK üyesi, içişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova eski Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, daire amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“HİZMETLERİMİZİ EL EL VEREREK YAPIYORUZ”

Altınova’ya 3 yeni güzel yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İtfaiye binamız modern bir şekilde yapıldı. Bayanlarımıza özel bir sosyal tesis oldu. Bir de çocuk parkımız var. Parkımızın güzelliği ise aynı anda 100 çocuğumuz fonksiyonel olarak burada oynayabiliyoruz. Parkın yapımı Faruk Üzmez’in ilçemize hediyesidir. İkinci parkı ilçemize yapmıştır. Şu anda Altınova’da tersanesi yok ancak Tuzla’da ciddi projelere imza atıyorlar. Ülkemizin iftiharı olan ciddi büyük askeri projeleri gerçekleştiriyorlar. Sayın Bakanımızın ilçemize MOBESE kurulmasıyla ilgili talimatları olmuştu. İlçemizin güvenli olmasında ciddi katkıları vardır. Hükümet Konağımızın yapımında büyük katkıları vardır. Birçok yatırımımızı hükümetimiz, belediyemiz ve işadamlarımız ortak yapıyoruz. Güç birliği olduğu zaman yatırımlarımız hem hızlı yürüyor hem daha kıymetli oluyor. Ben katkıları nedeniyle herkese teşekkür ediyorum.

 

“MESCİT VE ŞADIRVAN YAPILACAK”

Bu yatırımlar burada böyle kalmayacak. Yan tarafta bir vatandaşımız yerini veriyor. Oraya da bir mescit, tuvalet ve şadırvan yapacağız. Burada ailelerimiz ciddi bir kalabalık oluyor burada. Bu kalabalığın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışma yapacağız. İtfaiyemiz Türkiye’de örnek bir itfaiyedir. Türkiye’de itfaiye birliği olarak kurulan ilktik. Personel giderini 4 belediye ortak yapıyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu itfaiye birliğimiz profesyonel bir şekilde hizmet yürütüyor” dedi.

 

“HİZMETLERE SAHİP ÇIK”

İşadamı Faruk Üzmez de bir konuşma yaparak Altınova’ya böyle bir yatırım kazandırmalarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, “Halkımızdan tek isteğim var. Yapılan hizmetlere sahip çıkmaları. Bu park başta çocuklarımız olmak üzere hepimizin” dedi Programda Eski AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de birer konuşma yaptı.

 

“DÜMENDE SAĞLAM BİR LİDER VAR”

Türkiye’nin rotasından şaşmadan yoluna devam ettiğini dile getiren Milletvekili Ala ise, “Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki; ABD Başkanı bir açıklama yapıyor, izliyorsunuz. Çin Devlet Başkanı başka bir açıklama yapıyor. Dünyanın ekonomisi türbülansa giriyor. Borsalar, iniyor çıkıyor. Dünya ekonomisinde büyük bir dalgalanma yaşanıyor. Tabi bu aynı denizdeyiz. Ayrı ayrı gemilerle o ülkelerle ayrı gemilerde olsak bile, her gemi ummana çıktığında aynı denizdeyiz. O denizde büyük güçlerin bir biriyle silahsız savaşa tutuşması, orayı dalgalandırıyor. Bizim gemimiz de o dalgadan nasibini alıyor ama dümende sağlam bir lider ve arkasında sağlam, istikrardan yana iradesini koyan bir millet var ve biz tedbirleri alarak rotasında devam ettiriyoruz Türkiye’yi. Yine o tedbirleri alacağız ve hedeflerine kavuşturacağız. Burada da bu imkânı bu iklimi siz sağlıyorsunuz. O bakımdan Türkiye’deki seçimler herhangi bir ülkedeki seçimler gibi değil. Türkiye’de seçimler aynı zamanda Türkiye’nin önünün açılıp açılmayacağına karar verilen seçimler oluyor. Bugüne kadar getirdik dedim. Fakat hedefimiz ne? Şu anda dünyanın en gelişmiş ilk 20 ekonomisi arasında olan ülkemizi en büyük 10 ülke arasına sokmak. Nihayetinde bu bizim hedefimiz. Bize de bu yakışır. Oraya gidebilmek için bir şeye ihtiyacımız var. O da sizin istikrardan yana iradeniz. Siyasi istikrarı Türkiye’ye armağan etmek” dedi.

 

“HİZMETİ BİZDEN İSTEYİN”

Altınovalılara seslenen Ala, “Altınovalı kardeşlerim, siz bize Amerika’ya karşı, Rusya’ya karşı, Tokyo’ya karşı, Paris’e karşı Türkiye’nin çıkarlarını güçlü bir biçimde savunabilmek için sandıktan güçlü bir destek verin, Altınova’ya hizmeti bizden isteyin. Geldiği zaman Metin kardeşim zaten biz o hizmetleri büyük bir memnuniyetle sizler için kendisine takdim ederiz. O da sizlerle buluşturur” diye konuştu.

Milletvekili Ala, ardından protokol mensuplarının katılımıyla toplu açılış kurdelesini kesti. Başkan Metin Oral ise Milletvekili Ala ve parkın yapımında katkıları olan Üzmez’e plaket ve hediye takdim etti. Ala, ardından bir de itfaiye erleriyle bir araya gelerek açılışını yaptığı itfaiye binasını gezdi.

 

İTFAİYE BİNASI

İnşaatı tamamlanan Avrupa Standartlarındaki İtfaiye Binası, 560 metrekare inşaat alanına sahip 2 kattan oluşuyor. 6 araç kapasiteli kapalı otoparkın bulunacağı binada; yatakhane, çay ocağı, lokal, mescit, spor salonu, engelli ve normal WC. Yer alacak. İtfaiye binası, 2 milyon 250 bin TL.’ye mal oldu.

 

KADIN SOSOYAL TESİSLERİ

Altınova Belediyesi Kadın Merkezi, Cumhuriyet Parkı arkasında faaliyete geçti. Kiralık binada; mutfak, kitaplık, 2 adet WC, çocuk oyun alanı ve TV köşesi de yer alacak. Altınova Belediyesi tarafından bayanlara yönelik yürütülen el beceri kurslarına bu binanın alt katında devam edilecek. Kadın Sosyal tesisimiz 120 bin TL.’ye mal oldu.

 

FARUK ÜRKMEZ PARKI

Kaymakamlık arkasında kurulan Yalova’nın en büyük parkı olan Hürriyet Mahallesi Faruk Ürkmez Parkı, 550 bin TL.’ye mal oldu. Bu maliyetin 400 bin TL.’sini İşadamı Faruk Ürkmez, 150 bin TL.’sini belediyemiz karşıladı. Parkın etrafı tel örgü ile örülürken, bir özel güvenlik ve kamera sistemi ile 7/24 alan gözetim altında tutuluyor. Zemini kauçuk döşenen parkın etrafına vatandaşlar için kamelyalar konuldu.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı