Bölgemizin sosyal sorumluluk çalışmaları ile adını duyurmuş olan yazılım firması Kocaeli Bilişim Yazılım Hizmetleri Web Kobi tarafından yeni bir proje hayata geçirildi.Çocukların daha güvenli bir ortamda oyun oynayabilmeleri için, Kocaeli Bilişim tarafından hazırlanan Güvenli Çocuk Oyunları guvenlioyun.com internet sitesi eğlenceli ve eğitici oyunlardan oluşuyor. 

Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden; Damla Taşar, Gizem Sayalan ve Dilara Demircan ile Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mervenur Sağlam’ında katkı sunduğu proje ilk ayında olmasına rağmen günlük 10.000 civarında ziyaretçi almaya başladı. 

Günümüzde 2-15 yaş arası çocukların büyük bölümünün günün neredeyse 12 saatini mobil, tablet ya da bilgisayar başında oyun oynayarak geçirdiğini söyleyen Kocaeli Bilişim Yazılım Koordinatörü Çağrı Günay; “Aileler gönül rahatlığı ile sitemizi kullanabilirler. İnternet ortamının çok güvenli olmayışı, ailelerin bir anlık dikkatsizlikleri sebebiyle çocuklar sürekli internetten sosyal ve psikolojik tehditlere maruz kalmakta. Bu konuda biz de ekip olarak ne yapabileceğimizi düşündük ve zararlı oyunlardan arındırılmış, hem eğitici hem eğlenceli bir web projesi yapmaya karar verdik. Şu an günlük 10’a yakın yeni oyun ekliyoruz. Özellikle Zeka ve Eğitici oyunlar kategorisinde çocukların gelişimine katkı sağlayacak oyunları yüklemeye çalıştık. Türkiye’de Sosyal Projeler için en çok mesai harcayan yazılım firmasıyız. İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Yalova’da Görme engelli dernek ve federasyonlarına destek veriyoruz. Yaptığımız kitap kampanyaları ile Türkiye’nin birçok köşesinde kütüphane kurduk. Altı Nokta Körler Derneği için bir ilki gerçekleştirip Avrupa Euroblind standartlarını destekleyen bir web projesi hazırladık. Fair Play ödülü almış bir firmayız. Ancak teknolojinin gelişmesi ile yazılım dünyası büyük ivme kazanmış olmasına rağmen çocuklarımızın güvenli bir platformda oyun oynamadığını farkettik. Yine sosyal alanda bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Proje koordinatörümüz Çağrı Günay başta olmak üzere, projenin hazırlanması, oyunların seçilmesi, yüklenmesi ve daha birçok konuda destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kocaeli Bilişim olarak her daim Sosyal projelere destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

Kocaeli Bilişim Genel Koordinatörü Göksu Günay projede yer alan tüm ekip üyelerini tebrik etti



Araba Oyunları





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı