Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde TEOG Semineri düzenledi.

26-27 Nisan’da yapılacak olan TEOG 2.Dönem Sınavı öncesi öğrenciler ile ailelerine bilgilendirmek üzere yapılan TEOG Semineri büyük ilgiyle izlendi.

Seminerde sınav öncesi ve sınavda izlenecek yollar anlatıldı.

Sınava gerçekten hazırlandığına emin ol
Kendini sınava hazır hissedebilirsin. Fakat gerçekten hazır olup olmadığın konusunda kendini kandırma. Hazır olduğunu düşündüğün sınavlardan sıklıkla düşük not alıyorsan, muhtemelen doğru çalışmıyorsun demektir. Peki, hazır olduğumuzu ne zaman bileyeceğiz? Mesela kendine küçük mini sınavlar yapabilir, sınavda ne sorulabileceğini tahmin edebilirsin. Bu yöntem öğretmenlerin okulda yaptığı yazılılar için de kullanılabilir. Kendine acımasızca soru sormaktan çekinme. Cevabını versen bile doğru olup olmadığını mutlaka kontrol et.

 

Sınavdan önce iyi bir uyku
Sabah erken saatlerde sınavın varsa ve sen gece geç saatlere kadar çalıştıysan, sabah kendini iyi hissetmeyebilirsin. Sınava girdiğinde zihin yorgunluğun sürdüğü için 'ben dün gece ne çalışmıştım' diye kendine sorabilirsin.

 Sabah ne giyeceğin, kalem ve silgine kadar her şeyi hazırla
Sabah uyandığında sınav stresi hiç vakit kaybetmeden omuzlarına binebilir. Stres beklenmedik hatalara neden olabilir. Gece uyumadan önce her şey hazır olursa, sabah bir şeyleri unutma ihtimalin ortadan kalkar. Tabii bu hiç unutmayacağın anlamına gelmiyor.

Okula yürü
Evin okula yakınsa yürüyerek gitmek rahatlamanı sağlayacak. Bu sayede zihnin sınav stresinden daha kolay sıyrılabilir. Sınav üzerine sürekli düşünmek daha başarılı olmanı sağlamaz.

 

Sınav salonuna biraz erken git
Eğer oraya erken gidersen, sana en uygun sandalyeyi seçebilir, hazırlıklarını yapabilirsin. Fakat çok da erken gitmemekte fayda var. Yoksa sınav başlayıncaya kadar stres daha da artacak ve kendini kötü hissedeceksin.

 

Nefes al
Doğru nefes almak çok önemli. Sınavdan önce burundan derin ve yavaş bir nefes al ve ağızdan 3-4 saniye boyunca ver. Eğer sınav esnasında paniklersen, bunu tekrar tekrar yap.

 

 Bunun sadece bir sınav olduğunu hatırla
Sınavlar önemli. Gelecek döneme dersin kalabilir, okulun bir dönem daha uzayabilir. Fakat sınav sadece sınavdır. İleride bugünleri hatırladığında zaman zaman yaptığın aşırı streslere güleceksin.

 

Sınavda başarılı olacağınızı düşünün
Sınavda en büyük tehlike sınav üzerine düşünmek. Bu nedenle sınav hakkında değil, sorular üzerine düşünmeye çalış. Zaman zaman nerden geldiği belli olmayan “Ben bu sınavda başarılı olamayacağım” düşüncesini aklından uzaklaştır. Başarılı olamayacağını düşünürsen, öyle olur.

 

 Bilemediğin soruyu geç
Hepimiz bunu söylemenin yapmaktan çok daha kolay olduğunu biliriz. Karşımıza bilemediğimiz bir soru çıktığında bu soru üzerinde fazla vakit kaybetmemek gerekiyor. Aklımız o soruda kalabilir ve kötü hissedebiliriz. Fakat o soruyu geride bırakmazsak gelecek sorular da tehlikeye girecek.

 

Tek kişi senmişsin gibi davran
Sınav başladığında çevrendekiler hızlı bir şekilde soruları çözmeye başlayabilir. Bırak başlasınlar, hızlı cevaplamak doğru cevaplamak anlamına gelmiyor. Sen soru üzerine birkaç dakika düşün. Kendini olabildiğince çevreden soyutlamaya çalış. Gözlemci öğretmen etrafta dolaşarak dikkatini dağıtıyorsa sakinliğini koru.

 

Seminerde TEOG tercihlerinde izlenecek yollardan da bahsedildi.

 Öğrencilerin TEOG sınavından sonra puanlarının nasıl hesaplanacağı ve her dersin katsayıları öğrenciler ile velilere anlatıldı.

Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi tarafından öğrencilerin tercihlerinden yeni okullarının nakil işlemine kadar tek tek yardımcı olunacağı ifade edildi

Seminer sonunda öğrenciler ile öğrenci velilerinin sınav öncesi stresten rahat bir nefes aldığı gözlendi.

Öğrenci velileri, güzel bilgiler içeren seminerden dolayı Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi’nin kurucu müdürü Müge Şenyontar ile öğretmenlere teşekkür ettiler.

Seminer sonunda Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi’nin kurucu müdürü Müge Şenyontar, ekip arkadaşları olan öğretmenlerine teşekkür ederek çiçek takdim etti

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı