Nurten Oral Anısına Karamürsel İleri Musiki Derneğinden Türk Halk Müziği Konseri verildi.

HABERİN ALTINDA KONSERİN KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYEBİLİRSİNİZ

Derneğin kurucu üyelerinden olan ve ölümün 3 yılında Nurten Oral Anısına düzenlenen Karamürsel İleri Musiki Derneğinden Türk Halk Müziği Konseri Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Kalabalık ortamda gerçekleşen konsere;  Karamürsel’de geçmişte 3 dönem belediye başkanlığı yapan efsane başkan olarak bilinen Özcan Özalgın ve eşi Cemile Özalgın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Altınova Belediye Başkanı Dr.Metin Oral, CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çalık ve Meral Karadeniz, Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, Esnaf Odası Başkanı İsmail Aydın ile ilçe halkı katıldı.

Koro; Cezayirli Mehmet Türküsü, Akşam olur karanlığa kalırsın, Pınarın başında testin var imiş, Tahtalıkla galbır var, Ben seni sevdiğimi, Uzun bir ince yoldayım, Yar dönmüyor, Altın hızla mülayim, Şefonun evi, Evreşe yolları, Burçak tarlası, Elaziz uzun çarşı, Çay benim çeşme benim, Su dolmadan geçtinmi, Mavlim mavişelim, Kalenin bedelleri isimli türküleri seslendirdi.

Soloda; Adem Pekyürek ( Mevlam birçok dert vermiş), Sevilay Şahin ( Ağlatma gelen), Şebnem Erkebay ( Annem desem annem yok), Tülin, AytaçTopçu (Ayletme beni ), Hüsamettin Erol ( Fincanın etrafı yeşil) Tuba Teke (Ezele de deli gönül ), Çağdaş Ayber ( Çalın davullar) türkülerini seslendirdi.

Şef Muzaffer Ayber eşliğinde koro’da; Sipkat Kale, Aytaç Topçu, Adem Pekyürek, Ali Çelik, Gürsel Öztürk, Yavuz Seferoğlu, Çağdaş Ayber, Hüsamettin Erol, İbrahim Özyer, Murat Çelebi, Erdoğan Erol,

Ersel Çataklar, Cem Bakioğlu,Hüseyin Köse, Kaan Demircan, Emin Şentürk,Tülin Topçu, Ayfer Öztürk,Tuba Teke,Sevilay Şahin, Birgül Baş Erşen, Canan Erdeniz,Ayten Erol,Gamze Küçük, Fatma Kale,Hatice Çatar,Elif Soydoğan, Nezahat Telli Yalçınkaya,Şebnem Erkebay ile Cemile Ateş yer aldı.

Koroya eşlik eden saz sanatçıları;

Bağlamada Mustafa Çanakçıoğlu,Onur Akçay,Utku Karadağ, Bilal Taşdemir,Mehmet Gürbüz,

İrfan Kayaş ( Kaval), Nahit Öztürk ( Kabak Kemane), Onurcan Kaymaz (Ritim Saz), Hakan Akyıldız ( Gitar)

Karamürsel İleri Musiki Derneği’nin Nurten Oral Anısına düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördü. Davetliler zaman zaman koronun seslendirdiği türkülere eşlik etti. Program sonunda güzel türkülü gece yaşatan koroya teşekkür ettiler.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Koro Şefi Muzaffer Ayber ile koro’da görevli bayan solistlere çiçek takdim etti. Koro Şefi Muzaffer Ayber’de Karamürsel’in eski belediye başkanı Özcan Özalgın’a konsere katılmasından dolayı teşekkür ederek çiçek sundu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Koronun seslendirdiği son iki türküye sahnede eşlik etti.

Karamürsel’in müzik hocalarından İbrahim Akbaba tarafından yazılan ilçeye ait iki türkü’nün de koro tarafından seslendirildiği öğrenildi.

Dernek Başkanı Nahit Öztürk “ Katılan tüm davetlilere teşekkür ederim “ dedi.

NURTEN ORAL KİMDİR?

Esat Efendi ile Zehra Hanım’ın kızları Nurten Oral, 1930 yılında Karamürsel’de doğdu. Turgut, Aykut, Atilla adlarında  üç erkek kardeşle büyüyen Nurten Oral ilk öğretimini  Karamürsel Merkez İlkokulu’nda yaptı.Terziliğe tutku derecesinde meraklıydı.İzmit’te çeşitli kurslara katılarak,bu meslekteki becerilerini artırdı.

1958 yılında can yoldaşı FerhanBal ile birlikte Nurfer Özel biçki dikiş kursunu açtı. Bu iki genç bayan, bir anlamda Karamürsel’de kadın girişimciliğinin de öncüsü oldu. Bu girişimleri ile yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Bu vesile ile birçok kadının terzilik mesleği ile geçimini sağlamasına sebep oldu. Kursiyerlerin hazırladığı kıyafetleri sergilemek üzere 1970 yılına kadar defileler düzenleyerek bu konuda da Karamürsel’in ilkleri yaşattı.

1970 yılında Halk Eğitim Merkezi’nin açılmasıyla kursu kapatıp sadece terzilik mesleği ile meşgul oldu.

1987 yılında kurulan Karamürsel İleri Musiki Derneğinin kurucularındandır. Türk Sanat Müziğini çok seven Nurten Oral, 1990-1991 döneminde dernek başkanlığı yaptı.

Modern yaşamıyla hepimize örnek olan Nurten Oral, 23 Aralık 2014 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Ona çok şey borçluyuz ve özlüyoruz..

Onu rahmet ve minnetle anıyoruz..

Karamürsel halkı ve Karamürsel İleri Musiki Derneği…

 KAMERA GÖRÜNTÜLERİ;

 

Kültür Merkezinde gerçekleşti.




Karamürsel İleri Müsiki Derneği tarafından... paylaşan: karamurselaktifhaber

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı