Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın sunumuyla hazırlanan 2016 yılı çalışmaları bilgilendirme toplantısı; AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı, belediye personeli, basın mensupları ve ilçe halkının da yoğun katılım göstermesiyle gerçekleşti. Toplantı, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, başta 15 Temmuz olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna okunan Kur’an tilaveti ve dua ile başladı.

‘ALTINOVA’YI HEBA ETMEK İSTEMİYORUZ’..

İlçenin en önemli sorunlarından birisi olan tersane yollarıyla ilgili çalışmanın başladığını ifade eden Başkan Oral, birinci etap çalışmalarının bu yaz biteceğini ifade etti. Kat artışıyla ilgili 2 bölgede sorunun devam ettiğini belirten Başkan Oral, çok katlı yapılaşmayı vatandaşların da istemediğini dile getirerek, “Kararı neyse onu istiyoruz. Biz burada deprem yaşadık. Yüksek katlar yaparak Altınova’yı heba etmek istemiyoruz” dedi.

Verilen sözlerden sadece toplu konut kısmını yerine getiremediklerini vurgulayan Başkan Oral, geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanı ile görüştüklerini ve bu konuyla ilgili gelişmelerin olduğunu söyledi.

Yalova Üniversitesi Rektörü’nün atanmasıyla birlikte ilçeye en az bir bölüm açılması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Başkan Oral, özel üniversitelerle de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Başkan Oral, yapılan çalışmalarda kendilerine destek olan hükümete, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve yönetimine, Milletvekili Fikri Demirel’e, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer ve yönetimine, belediye personeline, basın mensuplarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

BİTEN PROJELER..

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, gerçekleştirilen çalışmalar ve projelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “SGK Altınova inşaatı tamamlanarak hizmete girdi. Gençlik Merkezi tamamlanarak, hizmete açıldı. Altınova Belediyesi Gönül Köprüsü Evde Bakım Hizmeti, İş Sağlığı İş Güvenliği Birimi ve Sokak Hayvanları Postoperatif Bakım Merkezi hizmete girdi. 30 metrelik merdivenli itfaiye aracı ve yeni itfaiye aracı hizmete girdi. Hasta nakil ambulansı hizmete girdi. Altınova-Yalova hattındaki otobüslerimiz yenilendi. 5 adet su sondajı yapılarak depomuza hatları bağlanmıştır. Araçlarımız, binalarımız, yol ve kaldırımlarımız engellilerimize uyumlu hale getiriliyor. Mahalle gezileri devam ediyor. Düzenli cami temizlikleri yapılıyor. Doğalgaz’da %100’lük seviyeye ulaşıldı. 15 Temmuz da vatan hainlerine karşı kendi tarihimizi yazarak, 2. Kurtuluş savaşımızı milletimiz canı ve kanıyla kazanmıştır. İlk akşamdan son akşama kadar Altınova halkı nöbetini tutmuştur. İlçe içi kanaat önderleri oluşturularak istişare heyeti kuruldu. Yıllık toplantılar yapılıyor. Kent Meclisi aktif çalışmalarına devam ediyor. Kanalizasyon hatlarında %100’lük seviyeye ulaşıldı.

Parklarda ve ihtiyaç duyulan alanlarda güvenli internet kullanım alanları oluşturuldu.

DEVAM EDEN PROJELER..

Spor salonu inşaatı tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Altınova Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandı. İç donanım sürüyor. Yeni belediye hizmet binamızın inşaat tamamladı, iç dizaynı yapılıyor. Kapalı pazaryeri, otopark ve itfaiye binası ihalesi tamamlandı. Temel atıldı. 2017 yılında bitirilecek. Sağlık Ocağı Sokağı’nda, hastane yanında ilçemize ayrı bir güzellik katacak olan Altınova Şelale’si tamamlandı. Taziye evi, cenaze ve mezarlık hizmetlerini tamamlayan bir proje olarak halkımızın hizmetine sunulacak. 2017’de hizmete girecektir. Hersek Lagünü Dünya Markası olacak. Kuş gözlem kulesi, Eğitim, Tanıtım Binası ve kamera sistemi 2017 yılında tamamlanacak. 200 yataklı kız öğrenci yurdu yapımı 2016 da ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. 2017’de tamamlanacak. 7 semt sahası ihalesi yapılmış, çalışma başlamış olup, parklarımızla birlikte 2017’de tamamlanacak. Elektrik hatları yeraltına alınıyor. 2016’da 1. etap tamamlanacak. Güvenliğiniz için ilçe içi MOBESE kamera sistemi kurulacak. İhalesi yapıldı. Çalışma başladı ve devam ediyor. 2017’de tamamlanacak. Çiçek Mezatı Projesi hazırlandı, 2017 yılında ihalesi yapılacak, 2018 yılı sonunda tamamlanacak. Evliya Çelebi Kültür ve Sosyal Yaşam Projesi’nin yapılacağı alanın belediyemize tahsisi ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Alanın tahsisi karşılığında askeri bölge içindeki yatırımın 1. etabı tamamlanmış olup 2. etap proje çalışması devam ediyor. Ana proje 2017 yılında arazi tahsisinden sonra başlayacak olup, 2018 yılında tamamlanacaktır.

İlçemizin tarihi eserleri yok olmaktan kurtarılıp restore ettirilecek, geleceğe kazandırılacak. Deniz feneri, Hamam ve Göl evi restorasyonları 2018’de tamamlanacak. Cephe ve Sokak İyileştirme Proje çalışması tamamlandı. 2017’de ihalesi yapılacak, 2018’de tamamlanacak. Tüm yollar asfalt veya parke olarak tamamlanarak %100’lük seviyeye ulaşacak. Şu an % 80’lere ulaşıldı.

PROJE ÇALIŞMASI DEVAM EDEN İŞLER..

Altınova Tarım Destek Merkezi Projesi 2017 yılında hazırlanarak, 2018 yılında tamamlanacaktır. Botanik bahçesi olarak da adlandırılan, Altınova Çiçek Diyarı Projesi çalışmamız devam ediyor. 2017 yılında tamamlanacak. TOKİ ile arsa konusunda anlaşma noktasına gelinememesinden dolayı, kurulan belediye şirketi ile halkımıza yeni ve ekonomik toplu konutlar yapılacak. Arazi sorunu çözülmeye çalışılıyor. 2017 yılında arazi sorunu çözülecek, 2018 yılında proje başlayacak.

Altınova Kent Ormanı 2 Projesi hazırlandı Bakanlık onayı bekleniyor. Onay sonrası 2017 yılında proje başlayacak, 2018 yılında bitirilecek. Altınova’da Hürriyet ve Cumhuriyet Mahalleleri’ne iki yeni muhtarlık binası yapılacaktır. Buralar aynı zamanda kültürel faaliyet-park-spor yerleri olacak. 2018 yılında tamamlanacak.

Bayanlar Sosyal Tesisi 2017’de tamamlanacak. Altınova Acil Toplanma Alanı oluşturulacak. 2017 yılında bitirilecek. Bayraktepe Kent Ormanı’na kafe restoran yapılacak. 2017 yılında ihale yapılarak tamamlanacak. Özel üniversitelerin Altınova’da kampüs açması için gerekli destekler verilecek. Görüşmeler devam ediyor. Bölümler belirlendi. Belediyede Beyaz Masa kurulacak. Yeni belediye binamızda çalışma 2017 yılında başlayacak. Belediye düğün salonu büyütülecek, 2018’de yeni salon yapılacak. Tersane bölgesinde büfeler, mini ticari alanlar oluşturulacak. 2017 yılında tamamlanacak. Altınova gelişim ve dönüşüm girişimcilik toplantıları düzenlenecek. Esnaf destek merkezi; esnafımızın faydalanabileceği hibe ve destekler hakkında düzenli ve güncel bilgilendirmeler yapılacak, esnafımızla ortak projeler hayata geçirilecektir. Yeni belediye binamızda bölüm açılacak.”

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı