Saadet Partisi Karamürsel ilçe divan toplantısı parti binasında yapıldı.

Parti binasında kalabalık ortamda gerçekleşen divan toplantısına; ilçe başkanı Mehmet Özalay ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları ile partili üyeler katıldı.

16 Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu öncesi ülkemizde yaşanan olaylar ile halkın kutuplaştığını ve gerildiğini dile getiren Saadet Partisi Karamürsel ilçe başkanı Mehmet Özalay, partileri olarak neden hayır diyeceklerini ilçe divan toplantısında açıkladı.

Saadet Partisi Karamürsel ilçe başkanı Mehmet Özalay” Ülkemiz ilk defa bu kadar gergin ortamda referanduma gidecektir. Türkiye siyasi hayatında 6 kere halk oylamasına gitmiştir. 16 Nisan referandumu 7. Halk oylaması olacaktır. Maalesef Türkiye ilk kez bu kadar gergin ve böylesine kutuplaşmış bir şekilde referanduma gidiyor.

Oysaki Anayasalar bir ülkenin. Bir milletin ortak uzlaşı metinleridir. Bu yüzden kutuplaşmayı değil, kucaklaşmayı esas almalıyız. Yönetimde istikrar için gerekli olduğu kadar, toplumda huzur için de gereklidir. Renklerimiz, düşüncelerimiz ve kararlarımız farklı olabilir. Hepimiz aynı bahçenin çiçekleri, aynı milletin evlatlarıyız.

Bu referandumda evet diyenler bölücü olmadığı gibi hayır diyenlerde vatan haini değildir. Asıl tehlike bu aziz milleti kamplara bölüp kutuplaştırmaktır. Hâlbuki bugün içinde yaşadığımız şartlar dikkate alındığında her zamankinden çok kucaklaşmaya ihtiyacımız vardır. Ülke olarak tarihin en kırılgan ve en kritik dönemlerinden birini yaşıyoruz. Bir yandan içerideki PKK terör örgütü, öte yandan sözde müttefik ülkelerin desteği ile giderek palazlanan PYD ve YPG gibi oluşumlar her gün yüreğimize kor gibi düşen El-Bab şehitleri.

Üretemeyen ekonomi tıkanan siyaset, böyle bir dönemde en son ihtiyaç duyulan şey kutuplaşmadır. Birbirimiz terörist, hain, bölücü gibi acımasız yaftalarla suçlamamalıyız.  

Bu süreçte 47 yıllık siyasi tarihinde lekesi bulunmayan verdiği kararlarla yanılmayan ve yanıltmayan biz Milli Görüşçülere yaptıkları ithamların, davamızın sayılarla ölçülemeyecek büyüklükte olduğunu ve Türk Siyasi hayatında ağırlığımızı göstermektedir.

Bizler referandumda Başkanlık Sistemine değil aziz Türk Milletinin önüne konan maddelere karşı hayır demekteyiz.

 Üzerine basa basa belirtiğimiz sakıncalı maddeler şunlardır;

 

1- Kuvvetler ayrılığı

2- Cumhurbaşkanlığının Meclisi fesh etme yetkisi

3- Partili Cumhurbaşkanı tarafsız ilkesine aykırıdır

4- Bakanların denetleme ve gensoru verilememesi

5- Yüzde 10'luk seçim barajı kalkmıyor. “dedi.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı