Subaşı’nda Muharrem Ayı'nın 10 u Muharrem orucu ve Aşure konulu sunum yapıldı. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin korunması ve  yaşatılması amacı ile önceki yıllarda uygulanan Muharrem ayı orucu, aşure pişirilmesi ve  dağıtılması bu yılda da grup üyeleri ile  belde halkı tarafından yapıldı.

Subaşı Erdemir Fidan Göç Müzesinde Muharrem yası, mevlit, nefesler okunarak ve sema dönülerek tamamlandı.

Sözlü tarih Grubu Başkanı Zeki Gürsu yaptığı açıklamada "Bizim anmamız, öç alma duygusu yaratarak şerre hizmet etmek değildir. Hz . Hüseyin`in duruşunu günümüze uyarlayarak ve Alevi toplumunun kalıcı bir barışa katkı sunmasını sağlayarak “rıza şehri”nin örneğini en azından kendi çevremizde ve kendi toplumumuzda yaratmak amaçlıdır. Böylelikle insan-ı kâmil olma sürecine katkı sunmaktır. Bizim anmamız “batini” manada bir anmadır." dedi

Gürsü açıklamasını şöyle devam ettirdi " Kerbela olayının anılması programı ile Matem Törenimizi hüzünle gerçekleştirdik. Ağıtlarla, dualarla, Gülbenklerle Hz. Hüseyin'i ve Kerbela şehitlerini andık. Allah bizi şefaatine ulaştırsın..Bizlere destek veren büyüklerime, bizleri yalnız bırakmayan gönül dostlarımıza, grup üyelerimize ve Subaşı beldem halkına bizlere verdikleri destek ve önem için teşekkür ediyorum hürmetlerimi sunuyorum."dedi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı