01 Kasım 2015'te yapılan genel seçimleri gazetemize değerlendiren CHP Karamürsel ilçe başkanı Şinasi Yazar " Partimiz olarak oylarımızı korumak başarı değildir. CHP'ye bir heyecan gelmesi gerekir" dedi

Seçim sonuçları hakkında gazetemize açıklamada bulunan CHP Karamürsel ilçe başkanı Şinasi Yazar şunları söyledi;

 

“ 07 Haziran ile 01 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP Karamürsel olarak oylarımızı koruduk.

Karamürsel ilçesinde 01 Kasım’da yapılan genel seçimlerde CHP olarak 180 oy kaybımız oldu.

Köyler ile merkezde sandığa gitmeyen seçmenimizden dolayı 180 oy kaybımız olduğunu yaptığımız çalışmalar sonucu saptadık.

 

Oyumuzu korumak başarı değildir

07 Haziran seçimlerdeki oy oranımız yaklaşık % 25 idi. 01 Kasım’da oy oranımızı Karamürsel ilçesinde % 30 çıkartmak hedefimiz idi. Bu hedefimiz gerçekleşmedi. CHP olarak ilçemizde oy oranını korumak kesinlikle başarı değildir. Halkımızın takdirine saygı duyuyoruz.

AKP’nin bahanesi kalmadı. Sorumluluğu arttı

Türkiye oylarının yarısını alan AKP’nin bahanesi kalmadı. Sorumluluğu arttı. Türkiye’nin önündeki sorunları çözmek zorundadır. Şayet AKP, Türkiye’nin sorunlarını çözemez ise halkın güçlü desteğini kaybedeceğini bilmesi gerekir.

Şahsım olarak AKP’nin bu sorumluluğunu tek başına kaldıramayacağını tahmin ediyorum. AKP, tek başına iktidar olarak halkın sorunlarını çözeceğim diye düşünüyor. Ama üstüne basa basa söylüyorum. AKP, bu sorumluluğu, yükü ve Türkiye’nin sorunlarını tek başına çözemeyeceğine inanıyorum. Umarım çözer, Ülkemiz bir an evvelsi rahatlar. Hem ekonomik hem sosyal, hem hukuk düzenindeki sorunları çözer.

AKP, çözüm süreci çalışmalarını şeffaf olarak halka anlatmalı

AKP, çözüm sürecinin her safhasını halka anlatarak bilinçlendirmelidir. Güney doğuda ne istendiğini halkın bilgilendirsin. Halkta kararını versin.

Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi

Tek başına iktidar olmuş bir parti dört kez iktidar oluyor ve ülkeyi başkanlık sistemi gibi yönetiyor.

Başkanlık sistemini AKP’nin neden istediğini anlayamıyorum?

Anayasa ile ilgili iyileştirilecek konular var ise bunlar iyileştirilebilir. Ama ülkeye hizmet ederken ben hizmet edemiyorum yeterince anayasadaki maddeler beni bağlıyor diyorsa, bu bir bahanedir. Ülkeye hizmet etmek isteyen her türlü hizmet eder. AKP, 13 yıldan beri Türkiye’ye bu anayasa ile hizmet verdi. Bu durum altında AKP,13 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’ye hizmet veremediği ortaya çıkıyor.

CHP olarak başkanlık sistemini doğru olduğunu düşünmüyoruz..Ülkemizin jeopolitik ve demokratik yapısı  buna müsait değil.bunun büyük sancıları olacağını düşünüyoruz.

Top AKP’de, istedikleri gibi oynayabilirler

AKP, tek başına iktidar gücü ile Türkiye’yi istediği gibi yürütür. AKP, istediği gibi bu güçle ne yapacaksa yapsın. CHP olarak bizlerde AKP’yi izleyeceğiz. Muhalefet olarak görevimizi yapmaya çalışacağız. Top onlarda istediği gibi oynayabilirler.

CHP, Kocaeli’nde Yeni Yapılandırma Yapacak

CHP Kocaeli teşkilatımızda bu oy düşüklüğünün nedenini araştırmaktadır. Yeni bir yol haritasını çizecektir. İlçe teşkilatları olarak bizlerde görüşlerimizi sunuyoruz. Kocaeli’nde mutlaka yeni yapılandırma yapmamız gerekiyor. CHP Kocaeli il başkanı Cengiz Sarıbay ile yeni yapılanmamızın daha güçlü olacağına inanıyorum ve güveniyorum. CHP’ye geçmişte hizmet veren arkadaşlarımızın mutlaka partilerine destek vermeleri ve birlikte hareket etmelidir diye düşünüyorum.

CHP, demokratik partidir. Seçimleri de demokratik bir şekilde yapar. Kongrelerimizin düzgün ve en iyi şekilde yapılacağını biliyorum. İl ve ilçe teşkilatları olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstereceğiz.

CHP’de olağanüstü kongre yapılmamalı

CHP’de olağanüstü kongrenin yapılmasını doğru bulmuyorum. Olağanüstü toplasak ta ancak 30 gün sonra toplayabiliriz. Zaten 30 gün sonra da doğal olarak olağan kongremiz yapılacaktır. Olağanüstü toplanmayı iyi niyetli bulmuyorum. Kesinlikle doğru da değildir.

CHP’ye önümüzdeki süreçte bir heyecan gelmesi gerekir

CHP’deki heyecanı yakalamak için ilçe başkanı mı değişmesi gerekiyorsa ilçe başkanının değişmesi gerekir. İl başkanımızın değişmesi gerekiyorsa il başkanı değişmeli, Genel başkanımızın değişmesi gerekiyorsa genel başkanımızı değiştirmemiz lazım. Bu heyecanı yakalayacak bir aday yoksa da macerayı da yakalamaya gerek yok. CHP’nin hamle yaparak iktidara gelmesi için nerde sorun var ise bunu masaya yatırıp çözeceğiz. Bunun bir tek genel başkanın değişmesi ile çözülecek bir sorun olarak ta düşünmüyorum. Mevcut yapının da değişmeden de bu şekilde seçimlere gitmenin de bize bir yarar getirmeyeceğini düşünüyorum. O yüzden önümüzdeki süreçte buna karar vereceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı