Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu, Moğolistan'dan Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu, Moğolistan'dan Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla mağlup ederek bu trunuvada ilk altın madalyasını elde etmiş oldu.

2 bronz madalyadan sonra şampiyonlukla taçlandı

Dünya şampiyonalarında 2 bronz madalyası bulunan Buse Tosun Çavuşoğlu, organizasyonda ilk kez finalde mücadele ederek altın madalyaya uzandı. Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bu başarısı, aynı zamanda Türkiye’ye olimpiyat kotası kazandırdı.

Rakiplerini ya tuşla ya da teknik üstünlükle yenerek finale çıktı

Olimpik sıklet 68 kiloda Türkiye'yi temsil eden Buse Tosun Çavuşoğlu, 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda çıktığı ilk maçta Moldovalı Irina Ringaci’yi, son 16 turunda ise Meksikalı Alejandra Rivera Arriaga'yı tuşla yenerek çeyrek finale çıktı. Başarısını çeyrek final maçında da sürdüren Buse Tosun Çavuşoğlu, yarı final karşılaşmasını da başarıyla tamamladı.

Çeyrek finalde Çek Adela Hanzlickova'yı 8-0 mağlup eden milli güreşçi, Japon Ami Ishii ile yaptığı yarı final karşılaşmasını da 11-1 teknik üstünlükle kazanarak finale yükseldi. Aldığı sonuç ile 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alma başarısını da gösteren milli güreşçi, final maçında Moğolistan sporcusu Delgermaa Enkhsaikhan ile karşılaştı.

Müsabakayı tuşla kazanan milli güreşçi, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

Buse Tosun Çavuşoğlu ayrıca Yasemin Adar Yiğit'ten sonra dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 5 Aralık 1995'te İzmir'de doğdu. Yalova Çiftlikköy Belediyesi Spor Kulübü'nde kadınlar serbest stilde 68 ve 72 kilolarda kariyerini sürdüren Buse Tosun Çavuşoğlu, olimpiyat kotasına uzanan spor yaşamında birçok başarıya imza attı.




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı