Yurt içi ve yurt dışında meydana gelecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak için Karamürselli Gazeteci Genel Başkan Ahmet Öz önderliğinde Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Doğal Afetler Komisyonu ile UGC Arama Kurtarma Ekibi kuruluyor.

Dünya genelinde faaliyet gösteren, Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren, Türkiye Kocaeli Genel Merkezli Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti (UGC), 11 ilde etkisini gösteren Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren oluşturduğu UGC Deprem Kriz Masası ile depremzedelerin yanında oldu ve depremzedelerden gelen 800’ün üzerinde ihbarı yetkililere bildirerek depremzedelere hayati bir destek verdi.

Depremzedeler için oynadığı önemli rolün farkına varan UGC, 28 Şubat 2023 tarihinde bir genel kurul toplantısı gerçekleştirerek Türkiye başta olmak üzere yurt dışında da bundan sonra meydana gelebilecek doğal afetlere müdahale etmek üzere UGC Doğal Afetler Komisyonu’nu kurdu.

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bundan sonraki doğal afetlere karşı herkesin gerekli tedbirleri almasının önemini belirtti ve Doğal Afetlere hazırlık çalışmaları yönünde bilgileri verdi.

UGC Doğal Afetler Komisyonu Kuruldu

UGC Genel Başkanı Öz açıklamasında, UGC Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından 28 Şubat 2023 tarihinde 72 No’lu Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Türkiye başta olmak üzere yurt dışında da bundan sonra meydana gelebilecek doğal afetlere müdahale etmek üzere UGC Doğal Afetler Komisyonu kurulduğunu belirtti.

Başkan Öz, Doğal Afetler Komisyonuna,  UGC üyelerinden Bünyamin AKBULUT, Bilgutay BAGDAT, Abdurrahman Süreyya İŞGÖR, Ahmet YAPICI, Abdulkadir ÇELİKCAN, Volkan ÖZKAYA, Tevfik ŞENDÖL, Özcan ÖZBAY, Bahri CESUR ile  Myuzekkı Adem AHMET görevlendirildiğini ifade etti.

UGC Arama Kurtarma Timi kuruluyor

Başkan Öz açıklamasının devamında UGC’ nin, bundan sonra Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde meydana gelebilecek doğal afetlerde çalışabilecek UGC Arama Kurtarma Ekibinin kurulmasına karar verildiğini de iletti. Ekibin başında daha önce Akut’ta eğitici ve ekip başkanlığı yapmış olan Bünyamin Akbulut’un bulunacağını ifade eden Öz,  UGC Arama Kurtarma Ekibinin, okullar, basın kuruluşları ile kamu kurumlarında doğal afetler konusunda hem eğitimler vereceğini hem de kamu kurumlar ile birlikte tatbikatlar yapacağını duyurdu. Başkan Öz, Arama Kurtarma Ekibinin, dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelebilecek doğal afetlere hazır bir şekilde anında intikal edebilecek duruma getirileceğini açıkladı.

 

 




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı