Türkiye dışında başka bir ülkede eşi ve benzeri görülmeyen bir vaka yaşandı. Bademcik ameliyatı olan çocuğun doktorlar bademciğini almayı unuttular.

.Yalova 'da ikamet eden Selime ve Neyfel Tosun çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Abdülhamit Cihangir'in bademcikleri iltihaplanınca, antibiyotik tedavisine başlandı. Fakat 1,5 yıllık tedavi sonuç vermedi çocuğun geniz etinde büyüme, kulağında ise enfeksiyon oluştu. Rahat nefes almadığı için uyumakta zorlanan Cihangir, ateşlenince Yalova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Cihangir'e, bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konuldu. Daha sonra aile çocuklarını özel bir hastaneye götürdü. Burada bademcikleri ile geniz eti alınması kararlaştırılan Cihangir'in aynı zamanda kulaklarına tüp takılacağı belirtildi. 6 saat süren operasyona giren ancak taburcu olduktan 10 gün sonra rahatsızlanan Cihangir'in bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı.

DOKTOR 'BADEMCİĞİNİ ALMAYI UNUTMUŞUZ' DEDİ'

Oğlunun 24 Aralık'ta ameliyat olduğunu belirten Tosun, "10 gün sonra çocuk tekrar ateşlendi, gece devlet hastanesine götürdük, acil doktoru, 'Çocuğun bademcikleri çok kötü olmuş' deyip, bademciğinin çok şiştiğini, bundan dolayı ateşlendiğini söyledi. Biz de o anda şaşkınlık içerisinde, 'Nasıl? Bu çocuğu 10 gün önce ameliyat ettirdik. Bademcikleri ve geniz eti alındı. Kulağına tüp takıldı' dedik. Doktor, 'Hayır, bademciği alınmamış, duruyor' dedi. Şok yaşadık. Ertesi gün çocuğu tekrar farklı bir özel hastaneye götürdük. Orada da bademciğinin alınmadığı tespit edildi" diye konuştu.

Daha sonra operasyonu yapan doktora gittiklerini ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

"Hiçbir şey söylemedik, 'Hocam bu çocuğu bir kontrol edin, ameliyattan sonra yine rahatsızlanıyor, ateşleniyor' dedik. Bademciğinin olduğunu kendisi de gördü. Dönüp bize, 'Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz' dedi."

Neyfel Tosun'un avukatı Koray Can Köse ise doktor ve hastane hakkında suç duyusunda bulunduklarını belirterek, "Hem teşhis hem de tedavi noktasında çok ağır bir ihmal ve kusur söz konusu. Burada sorumlu olan kişi ve kurumlara yönelik olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde hukuki süreci başlattık, suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda maddi ve manevi tazminat taleplerimize ilişkin olarak da yine başvurularımızı gerçekleştirdik. Konu yargıya intikal etmiş durumda. Bundan sonra hukuki sürecin sonuçlanmasını bekleyeceğiz" diye konuştu.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı