Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan , "En son hasta taburcu olup, testi negatif çıkana kadar önlemlere aksatmadan devam etmemiz lazım" dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de salgınla mücadelenin ara verilmeden sürdüğüne dikkat çekti. Tüm önlemlerin durmaksızın devam ettiğini belirten Pehlevan, "Sağlık ekiplerimiz, filyasyon ekiplerimiz sürekli sahada. Aşılama çok iyi gidiyor. Sağlık personelinin ikinci doz aşılaması büyük oranda bitti. Yaşlı insanların evlerinde ikinci doz aşılamaları devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşların aile sağlığı merkezlerinde, hastanelerde, ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılamalarına devam ediyor. Ücretsiz şekilde randevu alıp aşı yaptırabilirler" 

Tedbirlerin asla elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Pehlevan, "Hiç gevşememiz lazım. Normalleşmeye geçebilmek için maske, mesafe ve hijyene çok dikkat etmemiz lazım. Malum mevsim kış ve kapalı ortamlardan uzak durmamız lazım. Dost, akraba ziyaretleri yapmamız lazım. Bu virüs kalabalığı çok seviyor. Virüsün en yakınından bulaşma ihtimali çok fazla. Tehlike, en yakınımızdan gelebilir. En son hasta taburcu olup, testi negatif çıkana kadar önlemlere aksatmadan devam etmemiz lazım. Hedef kitlenin aşılanmasıyla ve önlemlerle birlikte inşallah salgının üstesinden geleceğiz. Yasakların kalkması için herkesin kendi üstüne düşen görevi yerine getirmesi lazım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim ki, verdiğimiz bütün emekler boşa gitmesin. Şu anda zaten aşılamada ciddi anlamda bir seviyeye gelindi. Hepimiz, vatandaşlarımızla birlikte çok emek verdik. O yüzden salgın bitene kadar önlemleri gevşetmeyelim”  şeklinde konuştu.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı