CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli ne geldi. Darıca’da kanaat önderleriyle buluşmasının ardından Hereke’ye gelen Kılıçdaroğlu burada esnaf ile bir araya geldi. Esnaf ziyaretinin ardından vapurla Karamürsel’e geçen Kılıçdaroğlu vapurda balıkçılarla bir araya geldi.

Haber.. Mehmet UYANIK-Reyhan UYANIK

“KONSEY NEDEN TOPLANMIYOR?

Karamürsel Kongre Merkezi’nde kanaat önderleri, muhtarlar ve STK başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu partililer ve halk tarafından coşkuyla karşılandı. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sorunların çözümünü samimi olarak gerçekleştirmek istiyorsanız sorunu yaşayanlarla oturup konuşmanız lazım. Türkiye’de yapılmayan bu. Rahmetli Ecevit Ekonomik Sosyal Konsey diye bir konsey kurdu. Esnaf, çiftçi, sendikacı meslek kuruluşları bir araya geliyordu artı hükümeti yönetenler bir araya geliyordu. Var olan sorunları dinlendirip çözümü konuşuyorlardı. Normalde 3 ayda bir toplanması gereken konsey en son 5 Şubat 2009’da toplantı. Konsey neden toplanmıyor? Vatandaşın derdi yok mu? Toplayamayan kişiyi hafızasının bir yerinde tutun. Sandığa gidince bu memleketin yaşadığı sorunlardan kim sorumlu onu da hafızanızın bir yerinde tutun.

“BÜTÜN MUHTARLARA YARDIMCI PERSONEL VERİLECEK”

Muhtar, kendi mahallesinin, köyünün kanaat önderidir. Muhtarlık seçimi sıradan bir seçim değildir. Belediye başkanı seçildiği zaman bir maaş alır, milletvekili, bakanlar, Cumhurbaşkanı maaş alır. Muhtarlar maaş alıyor mu? Onlar maaş almıyor, ödenek alıyor. İzin aldığınızda ödeneğiniz kesilir. İdğer seçimle gelenler alıyor da muhtar niye almıyor. Demek ki yapılacak işlerden birisi, seçimle gelenler arasındaki bütün kuralları uygulamanız, kimsenin çıkmaması lazım. Ödenek alıyoruz yeter bize diyeceksiniz. Maaş alırsanız emekli, ödenek alıyorsanız Bağ-Kur ile yatırılıyor. Mahalleniz ile ilgili bir karar alınırken size soruluyor mu? Muhtara maaş vereceğiz, yardımcı personel de vereceğiz. Milletvekilinin 3 tane var. Bakanları saymıyorum zaten. Fatma Kaplan Hürriyet kendi beldesiyle ilgili önümüzdeki günlerde bütün muhtarlara birer tane yardımcı personel verecek muhtarlar rahatlasın diye. Bizim hedefimiz bütün muhtarlara yasal olarak sağlanması lazım. Muhtarlık ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur.

Kocaeli çok güzel bir kent. Kocaeli’de denize girerdiniz şimdi Körfez’de denize giremiyorsunuz. Balıkçılar ile sohbet ettim onların da bir sürü derdi ve şikâyeti var. Bana denizi ve müsilajı gösterdiler. Müsilaj nedir?  Denizin isyanıdır. Kendi ellerimizle neden hayvanların haklarını gasp ediyoruz. Kullandığımız suları kimyasal ve biyolojik olarak arıtmıyoruz. Ne yapıyoruz bu suları denizin dibine veriyoruz. Bizde vicdan yok mu? Balıkçı diyor balık kalmadı. Onları öldüren, yok edenler insanlar. Kişisel çıkar için aklını kullanırsan biz Marmara Denizi’ni yok ederiz. Temiz bir çevreye ihtiyacımız var. O kadar güzel bir tabiat ki burası denize baktığımızda kaygı duyuyoruz. 104 tür ticari anlamda balık vardı. Şimdi ise bir çoğu kalmadı. Ben ne olacak diye sorduğumda Ne olacak onu da dışarıdan ithal ederiz dedi.

“KOCAELİ EN ÖNEMLİ KENTLERDEN BİRİSİ”

Bu deniz bu körfez sadece bizim yaşamamız değil, çocuklarımıza da yaşanabilir bir Türkiye’yi bırakmalıyız. Karamürsel’in güreşçileri meşhur. Altın madalya konusunda diğer yerlerle yarışırlar. Güreşçilerimiz yetişecek, güzel bir iklim olacak. Güzel bir atmosferde bunun olması lazım. Umarım bunların tamamı gerçekleşir. Kocaeli, sanayi konusunda Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisidir. Binlerce kişi istihdam edilir. Bu bölgede yoksulluk bazı mahallelerde diz boyudur. İşsizlik, can yakan bir acı olarak önümüzde duruyor. 10 milyonu aşkın işsizimiz var Türkiye’de. Birlikte çalışırsak bunların tamamı çözülür. Türkiye zengin bir ülke. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. 5’li çeteye 21 milyar TL verildi.

“SANANE BAŞÖRTÜSÜNDEN”

Esnaf 10 bin TL para verdiler. Bağkur borcum 16 bin lira. Kirayı, elektrik, suyu, doğalgazı saymıyoruz. 128 milyar dolar nereye gitti diye sorduk. Bu soruya cevap vermekten kaçınanın ülkeye faydası yoktur. Siyaset, vatandaşına hesap verme makamındır. Allah’ın izniyle iktidar olacağız, bu yol görünüyor. Harcadığım her kuruşun hesabını bu millete vereceğim. Yoksulluk kader değil. Çiftçi perişan halde. Dolar yükseldikçe bunlar perişan oluyorlar. Bunları güzel bir planlamayla çözeceğiz. Bizim bir sürü kabahatimiz var. Kendimizle de hesaplaşıyoruz. Bir dönem başörtüyü Türkiye’nin en büyük sorunu haline getirdik. Sanane kardeşim başörtüsünden? O kadın huzur içinde yaşıyor mu sen ona bakacaksın. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. “

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı